BOMBĂ / CSM îl acuză pe Manfred WEBER de încălcarea art. 2 din Tratatul de bază al Uniunii

Marius Ghilezan POLITIC Principal

Judecătoare Francisca Vasile de la Înalta Curte de Casație și de Justiție, care trebuia să judece astăzi contestația depusă de Laura Codruța KOVESI la măsura controlului judiciar impus de Secția de Investigare a Magistraților, a fost supusă unor presiuni inimaginabile, intern și extern pentru a da o sentință în favoarea fostei șefe a DNA.

La început Manfred WEBER, posibilul viitor președinte al Parlamentului European,  președintele grupului PPE a solicitat direct și fără echivoc ca procedurile judiciare de instrumentare a cauzei la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi măsurile luate privind pe doamna Laura Codruța Kovesi să înceteze de îndată.

”Raportat la principiile statului de drept și separației între puteri, gestul omului politic de ordin imperativ reprezintă o încălcare a valorilor statuate în art. 2 din Tratat raportat la independența justiției din România” – se menționează într-un comunicat al Consiliului Suprem al Magistraturii din România.

O asemenea conduită afectează independența justiției

CSM îi mai spune liderului european că ”este inadmisibil” ca puterea executivă – așa cum solicita el – să dispună asupra activităților instanțelor naționale.

”Solicitarea liderului politic ca procedurile judiciare să fie înghețate până se soluționează procedurile politice de numire a Procurorului European reprezintă un demers de natură a afecta independența instanțelor naționale. În acest context, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii apreciază că o asemenea conduită reprezintă o modalitate de afectare a independenței justiției din România,” mai spune documentul CSM.

Citiți și: Incredibil / Manfred WEBER, liderul PPE, solicită politicienilor europeni să OBSTRUCŢIONEZE JUSTIŢIA în România

 

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Judecătoarea de la I.C.C.J. a dat afară procurorul care o anchetează pe Kovesi și a cerut unul de-al lui Augustin Lazăr
Instanța Supremă a rămas în pronunțare după ce fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a ...