„Junior Centenar”, aprobat de Parlament

Cosmin Ţintă ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege pentru aprobarea OUG 104/2018 care vizează implementarea programului guvernamental „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar” pentru minori. Programul are ca obiect înființarea unui cont special de economisire sub formă de depozit, prin care statul îşi propune acordarea unui sprijin bănesc tuturor copiilor din ţară. Astfel, la împlinirea majoratului, proaspeţii adulţi ar putea beneficia de o sumă apreciabilă, ce va putea fi folosită pentru cheltuielile legate de educaţie, pregătire profesională sau orice fel de necesităţi. Camera Deputaților este for decizional în acest caz, astfel că legea va ajunge spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Condiții și avantaje

Titularul contului individual de economii Junior Centenar poate fi orice copil care este cetățean român și nu a împlinit vârsta de 18 ani. Contul individual de economii Junior Centenar se deschide automat pe numele copilului, la unitățile Trezoreriei Statului, fără a fi necesară o cerere din partea unuia dintre părinți.

Minorii beneficiază de o primă de la stat de 600 de lei anual dacă în contul lor a fost depusă suma minimă de 1.200 lei în acel an. Banii depuși în cont vor beneficia de o dobândă de 3%, chiar dacă nu se încadrează la suma minimă pentru a primi și prima de la stat. Sumele depuse anual în cont nu vor putea depăși echivalentul în lei a valorii de 100.000 de euro, calculat la cursul de schimb din ultima zi a anului precedent. Dobânda se calculează și se plătește la scadența depozitului, când titularul contului împlinește vârsta de 18 ani. Până atunci, banii nu pot fi retrași decât în condiții excepționale.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Iohannis a tefelit aniversarea NATO
KLAUS IOHANNIS a confundat solemnitatea aniversării a 15 ani de la intrarea României în NATO ...