Dodon vinde cetățenii moldovenești. Doar pentru bani sau urmărește și altceva?

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC SOCIAL

Igor Dodon a vândut prima cetățenie a Republicii Moldova unui străin, informează cotidianul.md. Deocamdată nu se știe cine este cumpărătorul, acesta figurând în baza datelor de identificare ca №SP/01/2018. Se întâmplă prin intermediul unui program lansat la sfârșitul lui 2018, potrivit căruia oricine are 250.000 de euro pentru investiții sau 100.000 de euro în cont, poate dobândi cetățenia Republicii Moldova. Dodon a semnat decretul pe 27 martie, acesta intrând în vigoare pe 5 aprilie.

Un program cu bătaie lungă

Guvernul republicii pune inițial la dispoziție 5.000 de locuri pentru titulari în acest program, însă ei pot aduce alți trei-patru membri ai familiei dacă mai scot din buzunar 15.000 de euro de persoană. Zonele-țintă pentru aceste vânzări sunt Orientul Mijlociu și China, dar programul este deschis oricărui cetățean al lumii, care odată „transformat” în moldovean, poate lăsa cetățenia generațiilor sale viitoare.

Citește și: 10 ani de la revolta anticomunistă și pro-românească de la Chișinău

Oficiali ai Republicii estimează că pot fi atrași prin acest program peste 1,3 miliarde de euro în următorii 5 ani. Dintr-un calcul scurt, rezultă că Dodon ar putea deschide astfel porțile Moldovei pentru zeci de mii de străini. Pe lângă asta, analiștii atrag atenția că există riscul ca cetățenia republicii să fie acordată unor persoane cu trecut dubios, implicate în afaceri murdare din Federația Rusă, țările asiatice, africane sau America latină, mai ales că numele și prenumele persoanelor care dobândesc astfel cetățenia moldoveană va fi secretizat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Jurnalistul CRISTI BOTEZ are nevoie de transplant de ficat. Situaţia lui este EXTREM DE GRAVĂ
Jurnalistul freelancer Cristi Botez trece printr-o grea suferinţă. Este internat în Spitalul Fundeni şi are ...