Șoc în mass-media: Ion Cristoiu, dat afară!

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Ion Cristoiu, unul dintre jurnaliștii cu istorie în presa românească, s-a trezit marți cu o notificare de la Adevărul Holding, în care a fost anunțat că îi încetează contractul de colaborare cu publicația Historia. „Probabil celebrul jurnalist a fost dat afară din cauza criticilor constante la adresa Adevărul, publicație pe care a numit-o în mai multe rânduri gazeta de perete a SIE”, scrie Capital.

Întâmplare sau nu, decizia a venit într-un interval de 24 de ore în care jurnalistul și scriitorul Ion Cristoiu a comentat pe marginea Dosarului Revoluției că, în urma rechizitoriului Parchetului, statul român și-a asumat că în 1989 a avut loc o lovitură de stat și că principala concluzie este că regimul Ceaușescu este reabilitat.

Cristoiu a fondat în 1996 revista lunară Dosarele Istoriei, care a apărut preț de 127 de numere, după care a fost vândută lui Dinu Patriciu și transformată în Historia. Promisiunea nescrisă a patronului de atunci a fost ca celebrul jurnalist să rămână cu un contract pe viață, pe drepturi de autor, potrivit Capital. Asta până marți, 9 aprilie, când fără niciun avertisment, Ion Cristoiu a primit o înștiințare în care i s-a comunicat că nu va mai colabora cu Historia.

 

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
“Augustin Lazăr A FOST ofiţer acoperit al Securităţii” – afirmă un fost şef din Intelligence-ul românesc
Augustin Lazăr a susţinut astăzi, într-o conferinţă de presă, că nu a colaborat cu Securitatea. ...