Benjamin Netanyahu, liderul incontestabil al Israelului! Victorie răsunătoare în alegeri!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Benjamin Netanyahu aproape că și-a garantat al cincilea mandat de premier al Israelului. Partidul său, Likud, a obținut cel mai bun scor din ultimii 16 ani și cel mai bun cu Netanyahu în frunte. După numărarea a 98% dintre voturi, 26,27% dintre israelieni au votat cu formațiunea celui poreclit „Bibi”. Asta înseamnă 35 de mandate din cele 120 ale Knesset-ului, parlamentul Israelului.

ניצחון ענק לימין בהובלת הליכוד!

ניצחון ענק לימין בהובלת הליכוד!

Publicată de ‎Benjamin Netanyahu – בנימין נתניהו‎ pe Marţi, 9 aprilie 2019

Dar împreună cu partidele de dreapta și religioase din actuala coaliție guvernamentală, Benjamin Netanyahu poate forma o majoritate comfortabilă de 65 de mandate. Asta înseamnă că al cincilea mandat de premier și al patrulea consecutiv e aproape sigur.

Marele rival al lui Benjamin Netanyahu în aceste alegeri, generalul Benny Gantz, fost șef de stat major al Armatei Israeliene, s-a clasat pe locul doi în alegeri. Partidul său centrist, Albastru și Alb (culorile steagului israelian) a obținut 25,94% din voturi. Dar partidele de stânga și arabe, cu care ar fi vrut să se alieze, nu suficiente mandate ca să formeze o majoritate.

Benjamin Netanyahu, al cincilea mandat de premier al Israelului

Prezența la vot a fost de 67,8%. Acest scrutin a fost descris de opoziție ca un referendum pentru guvernarea de 10 ani a lui Benjamin Netanyahu. Oponenții liderului de la Ierusalim i-au criticat stilul autoritar de conducere, atitudinea anti-arabă și scandalurile de corupție în care e implicat. Benny Gantz se aștepta că transforme popularitatea lui din perioada când era șeful armatei în capital electoral.

Dar în ciuda atacurilor, Benjamin Netanyahu nu numai că nu a pierdut. Mai mult, a obținut un scor record. În cei 10 ani de când este premier, economia Israelului a crescut constant, PIB-ul pe cap de locuitor s-a majorat de la 27662 de dolari la peste 36000 de dolari. În plus, a reușit câteva lovituri diplomatice răsunătoare. Anul trecut, Statele Unite au recunoscut Ierusalim drept capitala Israelului, o veche dorință a politicienilor israelieni. De asemenea, ambasada SUA a fost mutată de la Tel Aviv la Ierusalim, alt mare obiectiv important al Israelului.

Președintele american Donald Trump susține fără rezerve Israelul și are o relație foarte prietenoasă cu Benjamin Netanyahu. După 8 ani cu Barack Obama, care a stricat relațiile cu liderii de la Ierusalim, administrația Trump este ca o gură de aer binevenită.

Viorica Dăncilă: Vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului!

Loading...

One Comment

  1. Adica au ales ditre apartheid si apartheid cel care da siguranta construirii celui de-al Treilea Templu ,eliminarii goilor, capitala la Ierusalim promisa de Obama la AIPAC 2012, realizarea Marelui Israel sionist cu o bucata din Egipt ( fratia musulmana isi face datoria), o bucata din sauditi (croatul isi va face datoria), Iordania ( sa vedem pozitia ADMINISTRATORULUI LOCURILOR SFINE) Siria, Liban,Irak, Iran ,o parte din Turcia (kurzii isi fac datoria) Si cu goii universali ce faceti ?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
E oficial: stop-joc la Kovesi
Ping-pong-ul între Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene pentru desemnarea procurorului-şef european s-a încheiat nedecis. ...