Vladimir Zelinski o vrea pe Koveși procuror-general al Ucrainei

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Vladimir Zelinski, favorit în alegerile prezidențiale din Ucraina și candidatul cel mai apropiat de Rusia, vrea să „importe” un procuror-general. Iar pe lista scurtă se află chiar fostă șefă a DNA, Laura Codruța Koveși, a scris Libertatea Cuvântului, un cotidian românesc de la Cernăuți.

Echipa lui Vladimir Zelinski o mai are în vedere și pe Martha Boersch, fost procuror federal în SUA, care a candidat anul trecut pentru șefia DNA-ului ucrainean. După ce și-a retras candidatura, a fost angajată avocat de un parlamentar ucrainean suspectat de corupție și fugit din țară.

Numirea unui procuror-general de import ar fi una din primele zece acțiuni pe care Vladimir Zelenski intenționează să le facă odată ce ar deveni președinte al Ucrainei.

Koveși, procuror-general în Ucraina? Da, dar depinde de cine va deveni președinte

Vladimir Zelinski este în turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina, alături de actualul șef de stat, Petro Poroșenko. El pleacă cu prima șansă, deoarece a ieșit primul în turul întâi, cu peste 30% din voturi. Contracandidatul său a luat doar 17% din sufragii.

Ucraina va alege președintele dintre „bufonul curții” și „baronul ciocolatei”. „Prințesa gazului” nu a prins turul doi

Dintre cei doi rămași în cursă, Zelinski pare a fi cel mai apropiat de Rusia. Sau, cel puțin, cel mai puțin agresiv la adresa Kremlinului. El este un actor de comedie, cu zero experiență politică. El joacă rolul unui profesor devenit peste noapte președintele Ucrainei într-un serial TV popular. Dar nu este doar actorul principal, ci și producător-general și scenarist. Personajul lui Zelinski vorbește mai mult rusă, ceea ce ucrainenii de rând nu mai fac. Mai ales de când cu războiul din est.

La Kremlin, Vladimir Zelinski pare cel favorizat, deoarece Petro Poroșenko este un inamic clar, fapt demonstrat în ultimii cinci ani de război. Potrivit analiștilor apropiați de Moscova, actorul este văzut ca un Macron sau ca un Trump. Adică un individ fără experiență politică, tocmai bun de exploatat.

Turul doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina va fi pe 21 aprilie.

Loading...
loading...

One Comment

  1. Ma amuza necunoasterea. Actorul Vs Rothschild cu maidanul fascist cu insemnele la vedere. Importul de oameni politici din alte tari e la moda in NWO implementata la ei ca fostul presedinte georgian cu scandalul respectiv e mare si nu spun unde. Faimosul lor comediant poate fi o acvila de munte (BERKUT= oamenii politicosi la care doar auzind numele altii se umezesc in fata si in spate cum a fost la Sevastopol ) Sanu uitam BERKUT SI V KRAINA= AL CRAUNEI ,AL PRINTESEI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Bulancea şi HORODNICEANU n-au faţă de procurori europeni
Procurorii Cătălin Laurențiu Borcoman, Marius Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach și Daniel Horodniceanu s-au ...