Un fost lider USR își acuză colegii: Totul se tranzacționează, criticile sunt amuțite, deciziile sunt luate de un grup mic

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Elek Levente, cel care i-a urmat lui Nicușor Dan ca președinte al USR, și-a acuzat colegii. El a descris o atmosferă cu adevărat toxică în partid, demnă de un partid bolșevic sau de un grup de ilegaliști.

Criticile au fost postate pe un forum intern de discuții, dar au fost preluate de presă. Elek Levente a spus, pentru Hotnews, că nu este singurul nemulțumit de cum merge partidul.

  • „Când intrăm în ședința de BN deciziile sunt deja luate în grupul restrâns și voturile cumpărate. Decizia în BN a devenit, din păcate, o formalitate.In acest partid totul se tranzacționează. Opiniile discordante sau critice sunt amuțite de acest grup care vorbește peste noi, iar acestea nici nu mai sunt menționate în minuta care apare cu întârziere și e bine coafată, astfel încât să pară că ar exista un consens.

  • Protestez deci împotriva modului discreționar în care grupul majoritar își impune voința, fără dezbateri și fără să ia în considerare opiniile critice, pe care le acoperă cu vociferări ostentative și cu dispreț. Stăm minute în șir cu mâna ridicată pentru a lua cuvântul în timp ce grupul majoritar vorbește când cum și cât vrea.

Dan Barna tolerează clica din fruntea USR și nu o combate

  • Protestez pentru că președintele Dan Barna, cu care am încercat să discut de două ori despre această situație, tolerează și prin lipsa de reacție, chiar încurajează modul necolegial în care sunt tratați membrii BN neafiliați la grupul majoritar.

Intervenții de la centru pentru impunerea unor oameni loiali în teritoriu

  • Protestez împotriva modului brutal prin care BN intervine în autonomia unor filiale, selectiv, incercand sa impună conducerea care să-i fie fidelă.

Salariu de corporatist pe muncă de bugetar, de la partid

  • Protestez împotriva modului total netransparent prin care se fac angajări și numiri, în care se decide salarizarea și acordarea de bonusuri în Secretariatul General. In SG avem directori dar nu avem directii. Pentru unii salariul este de corporatist dar munca de bugetar. Acolo nu conteaza ce stii conteaza cine te-a adus.

Tăriceanu: USR, urmașii securiștilor, Cioloș și ai lui, niște neterminați! Vezi răspunsul lui Cioloș!

Din câte spune Elek Levente, poate că sunt oameni noi la USR, dar tehnicile lor tot vechi sunt. Foarte vechi.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Ce n-a văzut jurnalistul RADU HERJEU la mitingul PSD de la Craiova?
În spaţiul public românesc birjarul e extrem de prezent. El e susţinut de o aşa-zisă ...