DNA clasează dosarul TĂRICEANU-MIHAIU: “Mită de la Vîntu”

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

“Încă o clasare de răsunet a DNA. Parchetul anticorupție a închis dosarul în care Vîntu acuza că i-a dat mită un milion de euro lui Tăriceanu pentru numirea lui Liviu Mihaiu guvernator al Deltei” – titrează G4media, o publicaţie apropiată Codruţei Kovesi şi DNA.

Publicaţia condusă de Dan Tăpălagă se miră că din august până acum nu s-a aflat nimic despre soluţia de clasare, pe motiv că fapta fie nu este prevăzută în legislaţia penală, fie nu a fost săvârşită cu vinovăţie.

LIVIU MIHAIU va cere daune mari pentru faptul că i s-a strigat pe stradă: „La puşcărie!”

 „Așteptam acest moment, nu de drag de Tăriceanu, ci pentru că a existat un dosar făcut cu două luni inainte de alegerile din 2016, in scop electoral, in care am fost victimă colaterală. De-aici incolo incep procesele pe care le voi intenta celor care au conspirat la asta. Nu știu ce bani s-au dat sau s-au luat, și de către cine. Știu că daunele morale pe care le voi cere pentru faptul că mi s-a strigat pe stradă : „La pușcărie!” vor fi mari”, a declarat Liviu Mihaiu pentru Newstandard.news

CITIŢI ŞI: TĂRICEANU, despre DRAGNEA: “Îmi doresc să rămână liber”

Dosarul instrumentat împotriva lui Liviu Mihaiu şi lui Călin Popescu Tăriceanu se baza doar pe o delaţiune. Acea a lui Sorin Ovidiu Vîntu care ar fi afirmat că prin intermediul unui oarecare Eftimie ar fi trimis 2 milioane de euro lui Bogdan Olteanu, unul pentru Tăriceanu, altul pentru sine.

Totodată, DNA comunică faptul că dosarul lui Bogdan Olteanu se disjunge. Şi că acesta va ajunge în instanţă.

De ce a fost ţinut secret timp de aproape un an? Se întreabă G4media.

Călin Popescu Tăriceanu: Au ascuns clasarea dosarului “noaptea, ca hoţii”

“Mulțumesc pe această cale presei, fără ale cărei demersuri către DNA nu aș fi aflat prea curând că dosarul în care mi se imputa o șpagă de un milion de euro de la Sorin Vîntu pentru a-l numi, în calitate de premier, pe ziaristul Liviu Mihaiu guvernator al Deltei s-a clasat încă din vara trecută. În cea mai deplină muțenie, ”noaptea, ca hoții”. Și asta, după ani buni în care și eu și gazetarul am fost tăvăliți prin noroi de către mașina de zgomote a doamnei Kovesi, inclusiv DUPĂ clasare. Apropo, o fi vreo întâmplare că acest dosar a fost închis nu mult după revocarea doamnei Kovesi, după ce au dispărut, probabil, presiunile de sus asupra procurorilor care instrumentau ”cazul”? Doar întreb…

Dosarul a fost închis pentru că ”fapta nu există” și ”nu este prevăzută de legea penală, ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege”.

Mai e ceva de comentat?

E clar că nu Liviu Mihaiu a fost ținta, ci doar o victimă colaterală. Ținta am fost eu, în calitatea mea de om politic, de președinte de partid aflat la guvernare, de potențial candidat la prezidențiale.

Îi cer scuze lui Liviu Mihaiu pentru suferințele sale, pentru faptul că a fost pus sub ascultare permanentă, pentru că aproape a fost eliminat din viața publică din cauza acestui dosar.

Și sper ca, într-o zi, cineva să dea socoteală pentru asta,” a scris Călin Popescu Tăriceanu pe facebook.

În campania electorală din 2016, dosarul penal deschis de DNA avea intenţia de a-l compromite pe liderul ALDE. Încă o imixtiune a justiţiei în afacerile politice, comentează un procuror nealiniat.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Primul zbor al celui mai mare avion din lume
Cea mai mare aeronava din lume a decolat sâmbătă, în deşertul Mojave din California. Este ...