VÂNĂTORUL DE SECURIŞTI: KOVESI a dat ordin de distrugere a registrelor de la AIUD

Marius Ghilezan ACTUALITATE INVESTIGAȚII

Ca urmare a scandalului iscat de premierea lui Augustin Lazăr de către GDS, instituţie de interes public (adică sponsorizată de stat), istoricul Marius Oprea a făcut o serie de dezvăluiri uriaşe. A spus că mai multe documente de la Aiud şi din Dosarul revoluţiei au fost distruse la ordinul procurorului general de atunci, nimeni alta decât Laura Codruţa KOVESI.

Registrele DE LA AIUD au fost distruse de generalul ION VASILACHE, la ordinul Laurei Codruţa KOVESI, la fel ca multe alte documente din alte dosare, precum cel al revoluţiei.

Întrebat ce conţineau acele registre, Marius Oprea a spus că era un opis cu numele şi prenumele angajaţilor penitenciarului de maximă reputaţie negativă. Ce interes? Să nu mai fie traşi la răspundere niciodată, a completat Oprea, istoricul care deţine o serie de copii.

Citiţi şi: PREMIEREA LUI LAZĂR: Societatea Timişoara îşi aruncă la gunoi Proclamaţia

Marius Oprea şi-a făcut titlul de glorie din porecla de vânători de securişti.

Generalul Dan Voinea a confirmat aceste lucruri la Antena 3, adăugând că mai multe documente din dosarul revoluţiei au fost distruse.

Marius OPREA a copiat toate registrele penitenciarelor

“Domnul Oprea a reuşit să facă rost de registrele privind evidenţa tuturor lucrătorilor din Administraţia Penitenciarelor de la timpul respectiv, de la toate închisorile din România, în special de la cele unde erau foştii deţinuţi politic, și de la Aiud. Doamna Kovesi era în cunoştinţă de cauză pentru că, în mai multe rânduri, a ieşit public şi a făcut afirmaţii mincinoase că dosarele au stat la mine 17 ani. Trebuia să cad eu ţap ispăşitor pentru lucrul acesta, deşi eu le primisem în 2005.

Documentele o încurcau pentru că foarte mulţi din vechea administraţie a penitenciarelor aveau legături cu securitatea şi erau încă în funcţii. Şi atunci, doamna Kovesi care avea simpatii în zona aceasta nu era interesată să rezolve acest dosar”, a  spus Dan Voinea la România TV

După Sighet, Aiudul a fost puşcăria cea mai cumplită pentru deţinuţii politici. Acolo au murit peste 600 de români, schinguiţi de organele de represiune.

Augustin Lazăr era şeful comisiei de liberare. Ca procuror tânăr a executat ordinele Securităţii.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
HORIA GEORGESCU: Toader avea susţinerea şi amiciţia lui GEORGE MAIOR
Tudorel Toader pare să fii avut o susţinere deschisă din partea lui GEORGE MAIOR, directorul ...