Dacă te plângi că s-au strâns bani pentru Notre-Dame și nu pentru copiii flâmânzi, CITEȘTE AICI!

Valentin Borcea ANALIZE ECONOMIC

Donațiile pentru refacerea Catedralei Notre-Dame din Paris au ajuns, la nici trei zile după incendiu, la 1 miliard de euro. 300 de milioane au venit doar de la doi oameni, miliardarii Bernard Arnault și Francois Pinault, doi dintre cei mai bogați oameni ai lumii.

Stângiști din Franța, dar și din toată lumea, au început să se lamenteze. Au inundat Internetul cu mesaje agresive la adresa bisericii, culturii și tradițiilor. Unii s-au bucurat de incendiu, deoarece văd în Notre-Dame un simbol al Franței Creștine și Europene. Alții s-au plâns că lăcașul de cult este un simbol al opresiunii și că trebuie lăsat așa sau făcut muzeu. Mai aveam să strige „Vrem spitale, nu catedrale”. Un număr mare de comentaci au distribuit poze cu copii săraci sau flămânzi, au invocat dramele reale din Africa sau Orientul Mijlociu, ca să spună că banii pentru Notre-Dame ar trebui dați în altă parte.

Mor copiii africani de foame deoarece trebuie refăcut acoperișul de la Notre-Dame?

Cei care se plâng, o fac în necunoștință de cauză. Zeci de MILIARDE de euro se dau anual pentru dezvoltarea țărilor defavorizate. Sau, mai bine spus, zeci de MILIARDE de euro se dau anual pentru dezvoltarea țărilor defavorizate DAR sunt cheltuiți aiurea de o constelație de agenții, fundații, comitete și comisii. Scopul acestora este să-și perpetueze existența, nu neapărat să ajute.

Să vedem pe cifre

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
MS Margareta: Suntem pentru RECONCILIERE NAȚIONALĂ! Nu cădem în diviziuni, nu facem tot felul de declaraţii
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, este în aceste zile în Franța pentru o vizită ...