Pelerinaj de Florii la București

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Sâmbătă, 20 aprilie, în ajunul praznicului împărătesc al Intrării Domnului în Ierusalim, are loc la București tradiționalul Pelerinaj de Florii.

Procesiunea va începe de la Mănăstirea Radu Vodă, unde la ora 16:00 va avea loc sfințirea ramurilor de salcie de către Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Ramurile vor fi dăruite credincioșilor prezenți, după care se va porni spre Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon – Nou, apoi spre biserica Sfânta Ecaterina. În jurul orei 17:45, pelerinii vor fi întâmpinaţi la Catedrala Patriarhală de către Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinţi icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor şi un cuvânt de învăţătură.

Despre această manifestare religioasă, Părintele Patriarh a spus de mai multe ori că este atât o rememorare a intrării Domnului nostru Iisus Hristos în Ierusalim cât și o mărturisire de credință: „Pelerinajul este o întărire a comuniunii frățești și duhovnicești, dar și o binecuvântare pentru oraș, mai ales prin rugăciunile de binecuvântare a ramurilor de finic, a icoanei și a credincioșilor pelerini”.

Tradiția Pelerinajului de Florii datează din perioada interbelică, însă acesta a fost interzis de regimul comunist în 1948. Reluată în anul 2008 cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, manifestarea strânge de atunci, an de an, mii de credincioși din Capitală şi împrejurimi, alături de ierarhi, preoţi și monahi.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Victimă #GOT / TĂRICEANU a fost pus la punct de fiul său: “Tu, la ce te uiţi?”
Călin Popescu Tăriceanu nu vrea să fie oldiest, chiar dacă îi plac maşinile retro. Dar ...