Nicolicea: Iohannis încalcă în continuare Constituţia

Cosmin Ţintă ACTUALITATE POLITIC

Deputatul PSD Eugen Nicolicea spune că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat ultima decizie a Curţii Constituţionale prin refuzul de a numi noii miniştri.

„După cum aţi văzut, domnul preşedinte nu este prima dată când încalcă deciziile CCR şi a făcut-o din nou (…) A încălcat ultima decizie a Curţii cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind remanierea miniştrilor”, a afirmat Nicolicea, la Parlament, potrivit Agerpres. Preşedintele a respins propunerile „pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia”, crede Nicolicea.

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis declarase că remanierea guvernamentală propusă de PSD este „un fel de farsă”, fără a fi, însă, explicit asupra motivelor refuzului.  Pur şi simplu, „cele trei propuneri care au fost făcute pentru a înlocui miniştrii care pleacă sunt propuneri cu care nu sunt de acord. Sunt persoane nepotrivite pentru funcţia de ministru şi în consecinţă nu accept această remaniere aşa cum mi-a fost propusă”, a declarat Iohannis.

Întrebat dacă ar trebui sesizată CCR, Nicolicea a precizat că acest lucru „urmează să decidă cei care au dreptul de a face sesizarea”. Cu privire la o posibilă restructurare a Guvernului, Eugen Nicolicea a arătat că „restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituţională”.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Rușii și transnistrenii vor să instituie o FRONTIERĂ pe Nistru
Reprezentanții Rusiei și ai Transnistriei în Comisia Unificată de Control fac front comun împotriva oricărei ...