Japonia are un nou ÎMPĂRAT și o nouă ERĂ imperială!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Akihito, timp de 30 de ani Împărat al Japoniei, a abdicat astăzi. Este primul monarh nipon care face asta în ultimii 200 de ani. A fost nevoie ca Parlamentul să dea o lege specială ca să-i permită asta.

La ora 17 fix (ora 11 ora României), Împăratul și Împărăteasa au intrat în Sala de Pin, cea mai elegantă sală din somptuosul Palat Imperial. Este singura cameră care are podea de lemn, nu covor, iar pereții sunt acoperiși cu pânză cu motive de pin în relief.

După cuplul imperial au venit proape toată Familia Imperială, inclusiv cei doi fii, fratele și nepoatele.  În fața celor două tronuri erau așezați premierul Shinzo Abe, membri ai guvernului și alți oficiali. În total, 300 de oameni.

În preajma tronurilor imperiale au fost puse patru cutii frumos îmbrăcate în material textil, care conțineau cele mai de preț obiecte din toată Japonia: simbolurile puterii imperiale. Este vorba sabia Kusanagi, care datează cel puțin din secolul VII și care reprezintă virtutea vitejiei, nestemata de jad Yasakani no Magatama, care are în jur de 2000 de ani și care reprezintă bunăvoința, plus sigiul de stat și sigiliul personal al Împăratului. A lipsit doar oglinda Yata no Kagami, al treilea obiect sacru, dar aceasta nu părăsește niciodată altarul din centrul Palatului Imperial în care este ținută. Nimeni nu știe cum arată aceste trei artefacte sacre deoarece sunt văzute doar de Împărat și de câțiva preoți, cu ocazia înscăunării unui nou monarh.

Întreaga ceremonie de abdicare a durat 10 minute. Premierul Shinzo Abe i-a mulțumit Împăratului Akihito pentru domnia sa. Iar suveranul a ținut ultimul său discurs în calitatea de șef al statului.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
TORNADĂ URIAȘĂ în județul CĂLĂRAȘI! Un autocar, răsturnat de furtună!
O tornadă de dimensiuni impresionante a lovit în această după amiază în apropiere de Drajna, ...