Cel mai bătrân monah român de la Athos s-a mutat la Domnul

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Părintele Ghedeon de pe Sfântul Munte Athos, unul dintre „reeducații de la Pitești”, a murit în miercurea din Săptămâna Luminată, la 94 de ani.  Slujba de înmormântare a avut loc la Chilia „Sfântul Gheorghe” din Colciu în ziua imediat următoare, conform rânduielii aghiorite, informează blogul Sfântul Munte Athos.

Pentru presupusa sa apartenenţă la mişcarea legionară, în tinereţe, părintele Ghedeon a fost „reeducat” la Piteşti chiar de celebrul Eugen Ţurcanu. Spunea că „nu l’au durut atâta loviturile primite, cât blasfemiile puse în practică de satanicul torţionar”… După închisoare, a reușit să facă doi ani de Teologie la Bucureşti, până s-a aflat că este „duşman al statului”.

Peste ani de zile, soţia lui va reuşi să ajungă în Israel şi mai apoi în Grecia, unde a izbutit să ceară azil politic la Ambasada americană. Doi ani mai târziu, mulţumită lui Ronald Reagan – care l-a inclus pe o listă cu şaptesprezece nume (altfel România nu primea clauza naţiunii celei mai favorizate!) – reuşea să ajungă, împreună cu fiul său, în America. Se întâmpla în 1982. După alţi opt ani petrecuţi dincolo de ocean, va pleca, cu gând să vadă Ierusalimul, Sinaiul, Egiptul, Londra, Parisul şi… Grădina Maicii Domnului. Însă venind prima dată în Sfântul Munte şi simţind ocrotirea Fecioarei Maria avea să rămână acolo pentru tot restul vieții.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PSD publică lista cu oamenii lui IOHANNIS care s-au opus creşterii salariului minim
„În urma dezbaterilor din ultimele zile privind salariul minim pe economie, PSD prezintă dovada edificatoare ...