Marele Duce Jean de Luxemburg, condus pe ultimul drum de crema regalității europene

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Marele Duce Jean de Luxemburg a fost înmormântat astăzi, la aproape două săptămâni de la decesul său pe data de 23 aprilie. Cum era de așteptat, a primit funeralii de stat, având în vedere că a fost în fruntea Marelui Ducat vreme de 36 de ani.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al Marelui Duce Jean a fost pus pe un tun din cel de-al Doilea Război Mondial tras de un Humvee modern și dus în procesiune de la Palatul Ducal la catedrală. Tunul vechi a fost ales special, deoarece defunctul monarh era erou de război și participase la eliberarea țării sale de naziști.

A murit Marele Duce Jean de Luxemburg, văr primar cu Regina Ana a României

Marele Duce Henri, actualul suveran și restul familiei domnitoare au mers pe jos în urma sicriului, deși ploua. Tot pe jos au mers premierul Luxemburgului, membri ai Parlamentului și alți oficiali ai statului. La plecare, au fost trase 21 de salve de tun.

În Catedrala Notre-Dame, singura din tot Luxemburgul, s-au adunat întregul Almanah de Gotha. Au fost reprezentate toate monarhiile de pe continent, dar și o sumedenie de familii regale și aristrocratice (LISTA COMPLETĂ, AICI). De asemenea, Casele Regale ale Marocului și Iordaniei au trimis reprezentanți.

România a fost reprezentată de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și de Principele Radu. Marele Duce Jean a fost vărul primar al Reginei Ana. De asemenea, Marele Duce Henri a venit la București în 2017 pentru înmormântarea Regelui Mihai.

Slujba religioasă a fost oficială de Jean – Claude Hollerich, arhiepiscop catolic de Luxemburg.

La final, sicriul a fost purtat pe umeri de soldați și dus în cripta Familiei din subsolul catedralei. Locul va rămâne deschis încă trei zile, ca oamenii să poată aducă un ultim omagiu. 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Vestele galbene, cea mai slabă mobilizare de până acum! Vezi că oameni au demonstrat!
Ministerul Francez de Interne a anunţat că 18.900 de “veste galbene” au protestat în toată ...