Regele Thailandei, încoronat în cadrul unei ceremonii grandioase și solemne

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Regele Maja Vajilalongkorn sau Rama al X-lea al Thailandei a fost astăzi încoronat, la mai bine de doi după ce a urcat pe tron. Ceremonia a fost amânată până acum deoarece monarhul a vrut să-l omagieze cum se cuvine pe tatăl său, Regele Bhumibol Adulyadej (Rama al IX-lea), venerat ca un semizeu de thailandezi după aproape 70 de ani de domnie.

Ceremonia a început la ora locală 10:09, considerată de bun augur. Regele, îmbrăcat într-o robă simplă albă, a trecut printr-un ritual de purificare în curtea Marelui Palat din Bangkok. S-a stropit cu apă sfântă adunată din mai multe locuri ale Thailandei. De față au fost brahmini hinduși, deoarece ritualul a marcat tranformarea suveranului într-o divinitate.

A urmat apoi încoronarea propriu-zisă, ce a avut loc într-o sală somptuoasă a Palatului. Regele Rama al X-lea s-a îmbrăcat în veșminte aurii bătute cu nestemate și a primit însemnele puterii sale regale: papucii regale, evantaiul regal, sceptrul regal, Sabia Victoriei și Coroana Victoriei, care are 7,3 kilograme și este făcută din aur masiv și diamante.

Suveranul și-a pus singur coroana pe cap, cum cere tradiția, și apoi a rostit prima proclamație, care surprinde esența domniei sale. Aceste cuvinte au o semnificație profundă pentru thailandezi.

„Voi continua, apără și dezvolta moștenirea regală și voi domni pentru totdeauna drept, pentru binele regatului și al poporului”

Tronul regal a fost pus sub o umbrelă cu nouă niveluri, cel mai antic și sacru simbol al puterii Regilor Thailandei. Doar monarhul încoronat și uns o poate folosi.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Marele Duce Jean de Luxemburg, condus pe ultimul drum de crema regalității europene
Marele Duce Jean de Luxemburg a fost înmormântat astăzi, la aproape două săptămâni de la ...