PROGNOZA METEO, pe REGIUNI. Cât va mai dura vremea londoneză?

Cosmin Ionescu ACTUALITATE Diverse Principal

Potrivit estimărilor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), valabile pentru perioada 6 – 19 mai, temperaturile aerului vor fi în scădere în următoarele două zile în majoritatea regiunilor ţării, atât pe timpul zilelor, cât mai ales pe durata nopţilor, iar ploile vor fi prezente aproape zilnic, mai intens după data de 12 mai, potrivit estimarilor publicate luni.

Citeşte şi: Cine e SERVUL care a mărit salariile?

În Banat şi în Crişana, în primele doua zile, vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 13 – 14 grade, dar, in perioada 8 – 11 mai, valorile termice diurne vor creste spre medii de 17 – 20 de grade. Va urma o noua racire a vremii in intervalul 12 – 14 mai, când media maximelor va scădea spre 14 – 15 grade, apoi aceasta va fi în creştere treptată spre 20 – 22 de grade, în zilele de 18 şi 19 mai. Temperaturile medii nocturne se vor situa în general sub limita acestei perioade, între 7 si 9 grade, cu excepţia nopţilor din perioada 7 – 9 mai, când media lor va fi de 4 – 6 grade. Temporar, va ploua in cea mai mare parte a intervalului, însă ploi locale abundente vor apărea cu o probabilitate mai mare în perioada 12 – 15 mai.

Noaptea dintre 8-9 mai, aproape de limita îngheţului în Transilvania

În Transilvania, media temperaturilor maxime va scădea de la 17 grade, în ziua de 6 mai, până spre 8 grade în ziua de 7 mai, când vremea va fi deosebit de rece. Ulterior, valorile termice diurne vor creşte, astfel încât în intervalul 9 – 18 mai vor oscila, în medie, între 15 si 18 grade, iar în ultima zi a decadei, în data de 19 mai, vor tinde spre 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 5 si 7 grade, exceptând nopţile din 8 si 9 mai, când media acestora se va situa în jurul valorii de două grade.

Citeşte şi: DRAGNEA şi Morawiecki provoacă CRIZA SPARANGHELULUI în Germania

Frig în Maramureş

În Maramures, vremea va fi deosebit de rece în primele două zile, cu o medie a temperaturilor maxime de 14 grade, respectiv 11 grade. Apoi, valorile termice diurne vor fi în creştere, iar în perioada 9 – 18 mai vor oscila, în medie, între 15 si 18 grade. În ultima zi a intervalului, în data de 19 mai, acestea vor tinde spre 20 de grade. Temperaturile minime vor fi cuprinse în medie între 6 şi 8 grade, cu exceptia nopţilor din perioada 7 – 9 mai, când media acestora se va situa la 3 – 4 grade. Va ploua în cea mai mare parte a intervalului, însă în data de 6 mai şi în perioada 12 – 14 mai, local ploile vor fi în general moderate cantitativ.

Moldova va avea 8 grade de 10 Mai

În Moldova, in primele două zile de prognoză, vremea se va răci accentuat, la început în nord apoi şi în restul regiunii, iar marţi (7 mai) media temperaturilor maxime va fi de cel mult 10 – 11 grade, cu mult mai mică decât în mod normal la această dată. Până joi, 9 mai, se va încălzi, în medie cu 8 grade, după care mediile maximelor termice vor oscila în general între 18 şi 20 de grade. În scădere semnificativă vor fi şi temperaturile minime, astfel încât în dimineata zilei de joi, 9 mai, media va fi de 4 grade. Pe data de 10 mai, dimineaţa, media minimelor termice va fi de 8 grade, iar până la finalul intervalului de prognoză nu vor mai fi variaţii termice semnificative. Vor fi averse pe arii mai extinse în zilele de 6 si 7 mai si, din nou, după data de 9 mai.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
EROUL DE PE AEROFLOT / Metoda prin care stewardesa A SALVAT vieţile a zeci de oameni
Întreaga presă de pe mapamond scrie despre aeronava AEROFLOT, a cărei coadă s-a aprins în ...