Ultima zi de circulație liberă- Sibiul dă în clocot

Cosmin Ţintă ACTUALITATE SOCIAL

Marţi, 7 mai, este ultima zi dinaintea summitului UE, în care cetăţenii de rând se mai pot plimba nestingheriţi prin centrul Sibiului, fără să fie legitimați. În oraș s-au luat măsuri de securitate fără precedent- centrul istoric și traseele de deplasare ale participanților la summit au fost împânzite cu camere de supraveghere ultraperformante, totul a fost minuțios verificat, până la capacele de canal, care au fost sigilate.

Citește și: „Big Brother” instalat la Sibiu pentru Summitul UE din 9 mai

De la aeroport spre centrul orașului a fost amenajat un culoar rutier special, atent delimitat și păzit, care în data de 9 mai va fi folosit pentru deplasarea coloanelor oficiale. De marți se închid majoritatea a parcărilor din centrul istoric al Sibiului, iar de miercuri va fi restricționat traficul auto pe mai multe străzi și vor fi deviate 10 trasee de transport în comun. Toate unităţile şcolare din Sibiu sunt închise în perioada 6-10 mai, cu ocazia evenimentului.

Citește și: Summit cu demonstrație pro-unire la Sibiu

Sediul primăriei din Piața Mare a Sibiului este punctul zero al evenimentului, pentru că aici vor avea loc efectiv lucrările summitului european. Uriașe corturi albe au umplut cele două piețe medievale din apropiere, unde se vor ține conferințele de presă și își vor desfășura activitatea jurnaliștii și translatorii. Mai toate clădirile din zona zero au fost cel puțin zugrăvite, iar spațiile publice sunt supuse ultimelor intervenții. Vânzarea de băuturi alcoolice va fi interzisă în restaurantele, barurile și chiar în magazinele din zona summitului, adică în cele trei pieţe medievale și pe artera pietonală. În aceste zone a fost interzisă și organizarea de mitinguri.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
“Neomarxistul ROMÂN din 2019 a produs un clip BLASFEMIATOR”- reacţia Bisericii Ortodoxe
Recent a apărut în spaţiul public un clip electoral neasumat, cu Iisus Hristos, vorbind în ...