Concert Regal la Sala Radio

Cosmin Ţintă ACTUALITATE INEDIT

An de an, în jurul datei de 10 mai, Sala Radio din capitală găzduiește un concert regal, care se bucură de prezența unor membri ai Casei Regale. Evenimentul din acest an are loc vineri, 17 mai, și îl aduce în fața publicului român pe tânărul violonist Vlad Stănculeasa, concertmaestru al Orchestrei Simfonice din Barcelona, aplaudat pe mari scene din Europa, Asia și America de Sud.

Vlad Stănculeasa este foarte legat de creația lui George Enescu, primul său album fiindu-i dedicat maestrului. De altfel, Vlad se bucură de privilegiul de a cânta la eveniment pe o vioară Guarneri – Sanctus Serafin din 1730, pe care George Enescu a cumpărat-o din economiile lui ca student la Viena și pe care i-a dăruit-o spre finalul vieții discipolului său, Yehudi Menuhin.

Alături de Orchestra Națională Radio, sub bagheta dirijorului german Christian Schumann, Vlad Stănculeasa va interpreta unul dintre cele mai cunoscute concerte de vioară compuse vreodată: Max Bruch – Concertul nr. 1 pentru vioară şi orchestră. Seara va debuta, ca de fiecare dată, cu Imnul Regal, iar în partea a doua a evenimentului veți asculta Rachmaninov: Simfonia nr. 2. Concertele vor putea fi ascultate și în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară precum şi în streaming live pe Internet, informează Rador.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Studenții „toleranți” impun totalitarism în campusurile din SUA
Un articol din revista americană The Atlantic atrage atenția asupra unui fenomen groaznic: studenții progresiști, ...