Studenții „toleranți” impun totalitarism în campusurile din SUA

Valentin Borcea Uncategorized

Un articol din revista americană The Atlantic atrage atenția asupra unui fenomen groaznic: studenții progresiști, sub masca toleranței, au început să atace și să conteste profesori care nu le împărtășesc ideile limitate și neomarxiste. „Cei care nu sunt de acord cu noi, sunt împotriva noastră și trebuie să dispară” pare a fi legea după care se ghidează „ultra-progresiștii” din universitățile americane. Până acum, atacau doar bărbații albi, ținta predilectă a neomarxiștilor. Dar acum au trecut chiar și membri ai minorităților, dacă îndrăznesc să nu gândească așa cum li se dictează.

„Studenții au început să ceară să aibă un cuvânt de spus în angajarea profesorilor și concedierea profesorilor cu idei pe care nu le simpatizează. Aceasta este o evoluție periculoasă – o amenințare triplă la adresa libertății de exprimare, educației viitorilor cetățeni și a valorii unei educații universitare.”

Un scandal la Universitatea de Arte din Philadelphia o are în centrul pe Camille Paglia, o profesoară transgender dar care nu susține ideologia de gen a progresistilor.

„Camille Paglia a propus să țină o lectură cu titlul „Imagini ambigue: Dualitate sexuală și multitudine sexuală în arta occidentală”. Dar potrivit unei scrisori semnate de doi studenți activiști, a spus că „Un student gender non-binary (care nu crede că sunt doar 2 genuri, masculin și feminin, n.red.) de la cursul de scriere cretivă a adus acest seminariu în atenția consiliului studențesc prin intermediu social media și a ridicat problema faptului că universitatea îi oferă o platformă lui Camille”. După aceasta, un grup de studenți au cerut ca Paglia să fie dată afară și să fie înlocuită cu o „persoană queer de culoare”

Și această mișcare cu iz totalitar nu este singura, a notat The Atlantic.

„Un grup de studenți de la Sarah Lawrence College care se numește Coaliția Diaspora a ocupat unele birouri ale facultății și au cerut ca profesorului conservator Samuel Abrams, autorul unui editorial în New York Times prin care critica evenimentele „pro-diversitate” de la universitate, să-i fie evaluată calitatea de profesor plin (care nu poate fi dat afara, n.red.) de către o comisie formată din Coaliția Diaspora și cel puțin trei alți profesori de culoare”. Acest lucru este împotriva libertății academice, dar studenții nu s-au oprit aici. Au cerut ca universitatea să dea un comunicat prin care să condamne vătămarea cauzată de Abrams comunității academice, mai ales studenților queer, afro-americani și femei, și să-și ceară scuze, în același timp, că a refuzat să protejeze studenții marginalizați și vătămați de editorial. Este genul de cerere care ar fi existat în China în timpul Revoluției Culturale, dacă maoiștii ar fi fost obsedați de rasă și sexualitate, nu de clasă”

Acesta nu mai este activism, ci un început de totalitarism, a concluzionat autorul american Tom Nichols pentru The Atlantic. Problema nu este doar în penița unui scriitor, ci a fost observată la cel mai înalt nivel al administrației americane. Donald Trump a semnat un ordin prezidențial pentru garantarea libertății de exprimare în campusurile americane pentru toată lume.

„Până acum, sub masca libertății de exprimare, aceste universități au încercat să restricționeze gândirea liberă, să impună conformist total și să închidă gurile unor americani tineri” a spus Donald Trump în martie când a semnat ordinul.

Problema nu este doar una americană, ci există semnale că s-a răspândit și în România.

„Cui se adresează neomarxiştii? Acelora care s-au săturat cu binele în societate, cu exces de libertate şi de drepturi cum nu a mai fost vreodată în ultimele opt decenii în vreo generaţie. Ei sunt victimele noii ideologii. Agenţii schimbării sunt extrem de radicali.” a scris editorialistul Marius Ghilezan într-un articol din România Liberă. 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
CARTEL pentru a menține medicamentele scumpe! 20 de FIRME implicate!
44 de state americane au dat în judecată împreună 20 de firme de medicamente, pe ...