Închisoare pe VIAȚĂ pentru că plănuia să ucidă un parlamentar!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Un bărbat de 23 de ani din Marea Britanie a fost condamnat pe viață pentru că plănuia să ucidă o parlamentară laburistă, în 2017. De asemenea, el voia să omoare și o polițista pe care o detesta. Britanicul, membru al unei grupări neonaziste, a pledat vinovat în vara anului trecut iar acum și-a primit și sentința.

Tânărul poate ieși cel mai devreme din pușcărie abia peste 20 de ani. Asta dacă va îndeplini condițiile de eliberare condiționată.

Judecătorul de caz a spus că bărbatul a dat semne de extremism de o vârstă fragedă și că a încercat să atace un întreg sistem democratic. Magistratul a mai afirmat că britanicul este o persoană periculoasă și de mare risc.

Tânărul de 23 de ani cumpărase o sabie cu lama de jumătate de metru lungime și dorea să o omoare pe laburista Rosie Cooper. În mintea lui, femeia se făcea vinovată de desfășurarea unui „jihad” împotriva albilor. După crimă, britanicul plănuia să ia ostatici, ca să o atragă pe detectivul Victoria Henderson și să o ucidă, a scris The Guardian.

Planul a fost dejucat de un fost extremist de dreapta, care lucra pe post de „cârtiță” pentru o fundație care combate radicalismul. El era infiltrat sub acoperire în gruparea neonazistă din care făcea parte potențialul asasin de parlamentar și a auzit tot planul.

În 2016, parlamentara laburistă Jo Cox a fost înjunghiată și ucisă în timpul campaniei pentru referendumul de Brexit. Asasinul, tot un extremist de dreapta, a primit închisoare pe viață fără posibilitate de eliberare.

 

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Marius Ghilezan: “Klaus Iohannis critică HOŢIA altora, dar nu vorbeşte despre cele 6 case din meditaţii”
Prezent la Timişoara, la Universitatea de Vest, preşedintele Klaus Iohannis, a fost întrebat, în cadrul ...