Fiica Regelui Mihai va fotografia România frumoasă. Începe cu bisericile și mănăstirile!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INEDIT SOCIAL

Principesa Sofia a României, a patra fiică a Regelui Mihai, a început un proiect fotografic, menit să surprindă părțile frumoase ale României. Inițitiva se numește „România, o sărbătorire” și este menită să fie o celebrare vizuală a patrimoniului cultural, rural și natural al României.

„România are unele zone rurale și un patrimoniu cultural printre cele mai remarcabile din Europa. De la farmecul Carpaților și dealurile Maramureșului cu locuințele caracteristice, până la splendoarea neatinsă a Deltei Dunării, peisajele rurale din România oferă priveliști magnifice și atestă faptul că viața de acolo a rămas aproape neschimbată de secole. „ a scris fiica Regelui Mihai pe pagina ei personală.

Aubonne le 15 septembre 2013. Les 90 ans le la Reine de Roumanie, La Reine Anne, le Roi Michel,la Princesse Margarita et la Princesse Sophie @ MORVAN ALAIN

Proiectul fotografic va avea mai multe teme iar prima va fi „Spiritualitate Românească”. Vor fi fotografiate mănăstiri, astfel încât să fie surprinsă atât arhitectura lor frumoasă, cât și viața călugărilor și măicuței. Principesa Sofia, care s-a mutat definitiv în România în 2018, a spus că vrea să arate că Biserica Ortodoxă Română este la baza vieții spirituale a țării de sute de ani.

 

Mănăstirea Sâmbăta de Sus, sursă: http://sophie-de-roumanie-photographie.com/

Mănăstirea Pasărea, sursa: http://sophie-de-roumanie-photographie.com/

De asemenea, a amintit că Regele Mihai a insistat ca toți copiii lui să știe istoria României și locul țării în lume.

„Am avut norocul să văd în jur de trei sferturi dintre mănăstirile din România, deoarece am călătorit foarte mult în toată țara în anii ’90 pentru Fundația Principesa Margareta. Asta m-a ajutat mult. De asemenea, mutarea definitivă în România și-a facilitat împlementarea acestui proiect foarte apropiat de inima mea” a scris Principesa Sofia.

sursă: http://sophie-de-roumanie-photographie.com/index.php/premier-sujet-du-projet-photographique/

A patra fiică a Regelui Mihai și a Reginei Ana vrea ca proiectul să fie unul pe termen lung și să prezinte cât mai multe dintre comorile României, astfel încât să se mențină un interes constant pentru țara noastră. Fotografiile pe care Principesa Sofia le va face acum vor fi arătate în Europa, în America de Nord, în zona Golfului și chiar mai departe, ca să fie văzute de câți mai mulți oameni.

De asemenea, „România, o sărbătorire” reflectă și angajamentul constant al Familiei Regale a României pentru a scoate în evidență frumusețea țării, punctele ei tari și potențialul grozav pentru dezvoltare.

Principesa Sofia și-a însoțit sora cea mare, pe Majestatea Sa Margareta, în călătoria în România din 18 ianuarie 1990. A fost pentru prima oară după alungarea Regelui Mihai la 3 ianuarie 1948 când membri ai Familiei Regale a României au pus piciorul pe pământul Țării.

18 ianuarie 1990

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
« Ca un susținător al statului de drept », VIORICA DĂNCILĂ votează la #referendum
Prezentă pe Insula de Agrement din Bacău, premierul Viorica Dăncilă a anunțat că va merge ...