Macron le arată pisica lui Weber și Timmermans. Vezi pe cine vede șeful Comisiei Europene!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Emmanuel Macron este unul dintre cei mai vocali și puternici oponenți ai sistemului spitzenkandidaten. Adică „locomotiva” partidului european care a câștigat cele mai multe voturi să fie ales drept președintele Comisiei Europene. După această gândire, principalii doi favoriți ca să-i ia locul lui Jean Claude Juncker sunt popularul Manfred Weber și socialistul Frans Timmermans.

La președintele francez respinge sistemul spitzenkandidaten (candidați de vârf), care nu există în tratate și care a fost folosit doar o singură dată, în 2014. Implicit, nu susține pe niciunul dintre actualii lideri ai partidelor europene pentru funcția de președinte CE. În schimb, Emmanuel Macron are un alt favorit, chiar un conațional. Este vorba de Michel Barnier, negociatorul-șef al UE în cazul Brexit.

Michel Barnier.

Dar liderul de la Elysee nu a spus direct că îl va susține, mai ales că Barnier nu a spus că va candida.

„Fără îndoială, Michel Barnier este un om cu mari calități și a demonstrat asta prin modul în care s-a ocupat de negocierile cu britanicii. Este unul dintre liderii europeni care care calități eminente și poate fi pe listă” a spus Emmanul Macron pentru cotidianul belgian Le Soir, citat de Politico.

Președintele francez a spus și câteva criterii pe care, potrivit lui, trebuie să le îndeplinească viitorul șef al executivului european. Printre acestea, Emmanuel Macron a menționat experiență la cel mai înalt nivel în țara de origine sau în Comisia Europeană. Asta îl exclude pe Manfred Weber, care nu are nici una și nici alta. În schimb, Michel Barnier a fost comisar european pentru Piața Internă.

Președintele Franței și-a exprimat susținerea pentru o mare coaliție progresistă, care să ducă mai departe proiectul european:

Timmermans vrea să aducă EXTREMA STÂNGĂ la putere în UE!

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Pavelescu: Protocolul este unul istoric și pune în operă principiile enunțate de Iuliu Maniu
Preşedintele PNŢCD, Aurelian Pavelescu, spune că semnarea protocolului cu PSD nu face decât să pună ...