Merkel, propusă la Sibiu președinte al Consiliului European

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

În timpul summitului de la Sibiu, mai mulți lideri europeni i-au propus Angelei Merkel să devină noul președinte al Consiliului European. Informația a fost transmisă de Bloomberg, care citează trei surse care au dorit să-și păstreze anonimatul deoarece discuțiile au avut loc cu ușile închise.

Cancelarul german a respins oferta făcută, dar unii șef de stat sau de guvern încă speră că se va răzgândi până la urmă, a mai scris publicația americană. Angela Merkel ar venit în locul polonezului Donald Tusk, care e deja la al doilea mandat și nu poate avea încă unul.

Săptămâna trecută, Angela Merkel a spus într-o conferință de presă că nu vizează nicio altă funcție politică, nici măcar la Bruxelles. Șefa guvernului de la Berlin a spus adesea că vrea să-și după mandatul de cancelar până la capăt. Totuși, din ce în ce mai multe voci îi cer să lase locul lui Annegret Kramp-Karrenbauer, noua șefă a CDU și succesoarea ei desemnată.

„A început târguiala pe funcții” – concluzia presei europene după summitul de la Sibiu

Presa europeană a scris că summitul de la Sibiu a fost începutul târguielii pe funcțiile europene. Donald Tusk a anunțat atunci că pe 28 mai, adică după alegeri, va fi un summit special pentru a discuta despre noii lideri de la Bruxelles. Totuși, fostul premier polonez a avertizat țările mari să nu încerce să acapareze posturile cele mai importante.

Potrivit Bloomberg, Angela Merkel ar vrea un german în funcția de președinte al Comisiei Europene sau șef al Băncii Centrale Europene, că ar fi rândul Germaniei. Pentru șefia executivului european candidează Manfred Weber, membru al CSU, partidul soră al CDU. El are șanse mari având în vedere că reprezintă cel mai mare partid, PPE. Doar că Emmanuel Macron ar vrea un francez în funcție.

Macron le arată pisica lui Weber și Timmermans. Vezi pe cine vede șeful Comisiei Europene!

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Maior e prea bolnav: nu poate veni la audieri în România
Ministerul Afacerilor Externe a comunicat Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție că George Maior nu ...