România Curată: USR, 6 candidați cu probleme de integritate în primii 11. La fel ca PSD

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC

Dacian Cioloș, poziția 1 pe listă, n. 1969 – În mandatul său de premier a promovat OUG 6/2016 prin care SRI a primit dreptul de a fi organ de cercetare penala in cazurile de siguranta nationala si terorism., prevedere declarată neconstituțioală. Tot în mandatul său de premier SRI a candidat singur și a primit contractul SII Analytics din fonduri europene pentru Europa Digitală privitor la interconectarea unor baze de date conținând date private. Tatal său a fost angajat al MAI, iar sora sa lucrează la serviciul secret al MAI, DGPI, unitate cunoscuta sub denumirea de „Doi si-un sfert . Partidul său, PLUS, a fost inființat de fiul unui cunoscut ofițer al Securității. Cioloș a fost ministrul Agriculturii din partea PDL și comisar european.

Cristian Ghinea, poziția 2 pe listă, n. 1977 – În perioada în care a fost ministru al fondurilor europene în guvernul Cioloș, MFE a atribuit un singur contract european, SII Analytics, de 25 de milioane de euro, câștigat de SRI în calitate de unic ofertant. De menționat este și faptul că SRI a depus oferta proiectului cu tot cu anexele necesare în aceeași zi în care a fost lansat apelul în aplicația MYSMIS. Acest proiect a fost lansat public spre consultare doar cu 5 zile înainte, urmând ca la doar 3 zile apelul de cereri de proiecte să fie lansat public.

Liderii USR, abonați la contracte cu statul

Dragoș Pîslaru, poziția 3 pe listă, n.1976 – Firma SC GEA Strategy & Consulting SA înființată și patronată de Dragoș Pîslaru a avut începând cu anul 2007 70% dintre contractele de consultanță și strategii de dezvoltare desfășurate cu diverse instituții ale statului român.

Clotilde Armand, poziția 4 pe listă, n. 1973 – Clotilde Armand a fost manager al firmei Egis, firmă franceză specializată în contracte cu statul, care a primit încredințarea de la statul român pentru mai multe contracte, printre care clariificarea unor aspecte legale rămase după anularea contractuluii autostrăzii Transilvania. În perioada 2009-2011 statul a plătit 70.000 euro/lunar firmei Egis pentru consultanta numai legat de contractul Bechtel.

Vlad Botoș, poziția 7, n. 1986 – Vlad Botoș este traseist politic. A fost membru în urmatoarele partide politice: PNTCD, PNL, Forta Civica, USR

Ramona Strugariu, poziția 8, n. 1979 – După ce a lucrat între 2003 și 2007 ca jurist la S.C. ULPRES SRL, S.C. COMIGAT SRL, două societăți cu profil comercial și agricol, doamna Strugariu a devenit expert internațional în probleme de securitate și blogger în spațiul public, ocupând simultan cu soțul poziții de scurtă durată în instituții europene la Bruxelles fără vreun concurs clar.

Listele pentru restul partidelor pot fin consultate AICI. 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
La 20 de ani, a devenit MILIONAR în Silicon Valley! Vezi povestea lui Sebastian Dobrincu
Un tânăr programator și antreprenor român, născut la București, a devenit milionar în Silicon Valley. ...