Ce CADOURI a primit Papa Francisc de la Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis

Valentin Borcea ACTUALITATE INEDIT POLITIC

Papa Francisc și premierul Viorica Dăncilă au avut o primă întrevedere, ieri la Palatul Cotroceni. Cu acest prilej, a fost făcut și schimbul protocolar de cadouri. Din partea Guvernului României, Suveranul Pontif a primit un ceas lucrat manual și personalizat. Pe cadran este reprezentat Sfântul Francisc din Assisi, în onoarea căruia actualul Papă și-a luat numele pontifical. De asemenea, tot pe cadran au fost puse fragmente de pământ românesc, de rocă din Argentina și de piatră vulcanică de la Etna.

sursa: Guvernul României

Pe spatele ceasului este malachit, roca din care se crede că a fost făcut albastrul de Voroneț. Cureaua ceasului este din piele de viţel lucrată manual, de culoare maro-închis. Scopul a fost ca culoarea se apropie de veşmântul purtat de călugării franciscani. Premierul Viorica Dăncilă i-a oferit Suveranului Pontif şi Albumul Biserica Romano-Catolica din Romania: istorie, spiritualitate şi patrimoniu, a scris Adevărul.ro.

Ceas lucrat manual cu simbolistică religioasă, de la Viorica Dăncilă pentru Papa Francisc

Guvernul i-a mai dăruit liderului catolic o icoană ce o reprezintă pe Maica Domnului, o casetă din argint din partea Bisericii Catolice ce conține moaștele a trei dintre cei șapte episcopi ce vor fi beatificați la Blaj (cei trei au murit în închisoarea Sighet), dar și o icoană cu cei șapte episcopi îmbrăcați în veșminte pentru Sfânta Liturghie, a transmis și Evenimentul Zilei.

La rândul său, Papa Francisc i-a dăruit șefei guvernului de la București o medalie și mai multe volume pe cărți scrise chiar de Sanctitatea Sa, legate în piele roșie.

Klaus Iohannis i-a dăruit Papei Francisc un coș de nuiele plin cu obiecte sau produse reprezentative pentru mai multe regiuni ale țării: 1. Covor/„scoarţă” – Oltenia 2. Brâu brodat cu mărgele – Transilvania 3. Brâu tricolor – specific național românesc 4. Ștergar – Muntenia 5. Tipare pentru caș – Moldova 6. Ouă încondeiate – Bucovina 7. Ceramica de Horezu – Oltenia 8. Cavalul -– Moldova / Vrancea 9. Icoana Înălțării Domnului 10. Miere de salcâm – Transilvania / zona Blajului 11. Magiun / gem de fructe (Magiunul de Topoloveni) – Muntenia, a notat EVZ.ro.

De asemenea, tot ca parte a cadoului au fost și o sticlă de vin de-o vârstă cu Suveranul Pontif, o pagaie semnată de Ivan Patzaichin, dar și p minge de fotbal și un tricou semnate de Gheorghe Hagi.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Europarlamentar USR, contracte DIRECTE de la Dragnea și Vâlcov, spune un fost șef ANAF
Firma lui Dragoș Pîslaru, proaspăt ales europarlamentar USR+PLUS, a avut contracte directe cu Liviu Dragnea ...