Incredibila poveste creată pe loc de Papa Francisc la Iași

Marius Ghilezan ACTUALITATE Diverse

Papa Francisc și-a întrerupt discursul pe care l-a rostit la Iași, în fața a peste 150.000 de oameni adunați în zona Palatului Culturii, și a povestit un moment care l-a emoționat în timp ce a urcat pe scenă.

”Aici, la intrarea în piață, era o femeie bătrână, destul de bătrână, o bunică. Pe brațe își ținea nepotul de mai puțin de două luni. Când eu am trecut, mi l-a arătat. Zâmbea și era un zâmbet complice, ca și cum mi-ar fi spus «uite, acum și eu pot să visez». În acel moment m-am emoționat și nu am avut curajul să merg și să o chem aici, în față. De aceea am povestit asta. Bunicii visează când nepoții merg înainte și nepoții, atunci când au rădăcini,” a povestit Suveranul Pontif.

 

Pe scena amenajată în Piața Palatului Culturii din Iași, Papa Francisc a susținut un discurs emoționant, după ce a ascultat povestea unui tânăr student și cea a unei familii cu 11 copii, unii dintre ei plecați la muncă în străinătate.

În Catedrala Catolică a binecuvântat 800 de bolnavi, unii aduși în cărucioare. De la tribună a rostit o strofă din poemul lui Mihai Eminescu: „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie.”

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tăriceanu varsă foc în SENAT
Liderul Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, în plenul Senatului, inainte de votul privind ...