Viorica Dăncilă a găsit cheile potrivite pentru deschiderea ușilor ferecate de la Bruxelles

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Premierul României, Viorica Dăncilă, a făcut la Palatul Victoria o declarație de presă cu privire la discuțiile pe care le va avea la Bruxelles, în contextul post-electoral.

„Începând din această după-amiază voi efectua o vizită la Bruxelles unde voi avea întâlniri importante în contextul recentelor alegeri europarlamentare. Vom avea discuţii cu preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, dar şi cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni. Voi transminte încă o dată ataşamentul României faţă de valorile europene. Voi discuta să vedem ceea ce avem de făcut pentru o prezenţă cât mai bună pentru funcţiile pentru care au început deja discuţiile atât în Parlamentul European dar şi pentru portofoliul de comisar european.

Voi prezenta rezultatele preşedinţiei rotative a Consiliului UE şi modul în care vom continua în perioada următoare astfel încât această preşedinţie de succes, zic eu, să rămână în atenţia instituţiilor europene. De asemenea, voi avea o întâlnire cu ambasadorul SUA la Uniunea Europeană unde vom discuta despre rezultatele preşedinţiei rotative. Voi milita pentru asigurarea unei reprezentări adecvate, echilibrate politic, geografic, al criteriului de gen la nivelul instituţiilor europene”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă va discuta cu Hans Timmermans și cu Sergei Stanishev despre redeschiderea ușilor către Partidul Socialist European, în urma închiderii lor din luna aprilie pe motiv că guvernul nu respectă statul de drept.

Premierul Spaniei, Maltei și Portugaliei fac parte din aceeași forță politică europeană care a avut în urma alegerilor europarlamentare din luna mai o scădere de aproape 30 de locuri, față de precedentele alegeri.

Într-o declarație recentă, premierul social-democrat român a declarat că nu merge să se roage de nimeni. « Au nevoie cei din PSE de cei 9 europarlamentari?” – s-a întrebat retoric.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Papa Francisc, șah-mat la criticii BOR: Aveți un mare Patriarh!
Papa Francisc l-a lăudat pe „fratele său Daniel” în timpul zborului de la Sibiu la ...