Tăriceanu: Iohannis se dă cocoș pe munca altora

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Klaus Iohannis și-a asumat ieri meritele pentru succesul președinției României a Consiliului UE. Într-o conferință de presă comună cu Jean-Claude Juncker și Donald Tusk, locatarul de la Cotroceni a lăudat „echipa României” și numărul mare de dosare închise. Dar nu a scos nicio vorbă despre faptul că Guvernul, pe care îl face cu ou și cu oțet de mai bine de jumătate de an, a făcut toată treabă.

Iohannis „a uitat” să spună că Guvernul a muncit pentru președinția UE

În schimb, Iohannis a lăudat summitul din orașul lui natal, Sibiu, singura lui implicare notabilă în cele șase luni de RO2019EU. Probabil nu a aflat că presa europeană a descris întrunirea drept o chermeză la care s-a dat startul târguielii pe funcții importante în UE.

„Președinția română a încheiat peste 90 de dosare, știți câte se încheiau în alte președinții, ceea ce arată nu numai intensitatea și cantitatea muncii noastre, ci și calitatea – pentru că avem parteneri buni, negociatori și instituții cu standarde ridicate, iar echipa română a reușit ceva neașteptat. De aceea am spus că Președinția română a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se așteptau toți. ” a spus Iohannis. 

În noiembrie, Klaus Iohannis spunea că guvernul nu poate duce președinția UE și că trebuie schimbat de urgență. Finlanda, panicată de vorbele fostului primar, a spus că este dispusă să ia locul României. Schimbarea  ipocrită de direcție a locatarului de la Cotroceni a fost taxată dur de Călin Popescu Tăriceanu, care a spus că Iohannis își asumă meritele pe munca altora.

Tăriceanu: Până unde merg  tupeul și aroganța acestui om?

Guvernul României a reușit să asigure o conducere excelentă a Consiliului UE în cele șase luni ale acestui an, fiind închise, cum se știe, un număr record de dosare. Am realizat asta în ciuda ”proptelelor” puse de președinte, cel care trăgea în noiembrie marele semnal de alarmă că ”România nu e pregătită să asigure președinția Consiliului UE, iar lucrurile au luat-o razna”. Mai mult, el cerea imperios ”înlocuirea acestui accident al democraţiei româneşti”, cu referire la cabinetul Dăncilă. Vă dați seama cum am fi fost dacă l-am fi ascultat?

Acum, am fi tentați să spunem că dl. Klaus Werner Iohannis și-a recunoscut eroarea și e mândru de realizările ”accidentului democrației” atunci când spune la Bruxelles ”echipa română a reuşit ceva neaşteptat, de aceea am spus că preşedinţia română a fost surprinzătoare pentru că a avut rezultate mult mai bune decât se aşteptau toţi”.

Nu vă lăsați induși în eroare! Țineți cont de următoarele:

1) Dl Klaus Werner Iohannis nu suflă o vorbă despre vreun merit al Guvernului, lăsând impresia că succesul i se datorează. E frumos să te dai cocoș cu munca altora, nu-i așa?

2) Declarația face parte strict din campania domniei sale de autopromovare pentru șefia Consiliului European și trebuie luată ca atare.

Nu pot să nu mă întreb din nou și din nou, și din nou: oare până unde merg tupeul și aroganța acestui om?

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Portarul englez care a scăpat mingea: Suntem mai buni ca românii!!
Naționala de tineret U21 a României a reușit aseară sa înfrângă Anglia, scor 4-2. Cu ...