Trump a salvat lumea de la un război SUA-Iran, cu 10 minute înainte să cadă bombele

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Stalele Unite voiau să bombardeze Iranul în această dimineață, după ce Teheranul a doborât o dronă americană de spionaj, în valoare de 130 de milioane de dolari. Avioanele și navele care urmau să efectueze atacul erau pe poziție și gata de acțiune, doar că Donald Trump a contramandat toată operațiunea.

Asta după ce tot el dăduse undă verde să aibă loc, la cererea Pentagonului. Informația a apărut întâi în presa americană, care a citat surse. Apoi totul a fost confirmat de Donald Trump prin două mesaje pe Twitter, care a scris că pus punct operațiunii ca să nu ucidă oameni.

 „Luni au doborât o dronă fără pilot care zbura în apele internaționale. Eram gata să răspundem noaptea trecută (joi spre vineri, n.red) și să atacăm 3 obiective diferite, când am întrebat câți oameni o să moară. 150 de oameni, domnule, a fost răspunsul de la un general. Cu 10 minute înainte de raid am oprit totul… 

… nu mi se părea proporțional cu doborârea unei drone fără pilot. Nu mă grăbesc, Armata noastră este reconstruită, nouă, gata de acțiune, de departe cea mai bună din lume. Sancțiunile își fac efectul și am adăugat mai multe noaptea trecută. Iran nu poate avea vreodată arme nucleare, nici împotriva SUA, nici împotriva lumii întregi.” 

Potrivit informațiilor din presă, proiectilele americane urmau să lovească stații radar și baterii de rachete din Iran.

Liderul suprem al Iranului: Vălul islamic protejează de agresiuni sexuale

Drona doborâtă pe 19 iunie era un RQ-4 Global Hawk care decolase din Emiratele Arabe Unite și efectua a misiune de supraveghere deasupra Strâmtorii Ormuz, dintre Iran și Golful Persic.

Oficialii de la Teheran au spus că aparatul de zbor efectua o misiune de spionaj, zbura fără sistemele de identificare pornite și a intrat în spațiul aerian iranian, moment în care a fost doborât. Americanii au spus că drona nu a părăsit apele internaționale.

Loading...

2 Comments

  1. E tare asta … Cica eram gata sa pornesc razboiu’, da’l-am oprit …

  2. ”Trump a salvat lumea de la un război SUA-Iran”
    Deci, cine voia sa supuna Lumea la un razboi ?
    Si de ce este un merit pentru Trump ca ”a salvat Lumea” ?
    Jegosi mai sint pupatorii in cur !

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Tăriceanu: Iohannis se dă cocoș pe munca altora
Klaus Iohannis și-a asumat ieri meritele pentru succesul președinției României a Consiliului UE. Într-o conferință ...