Ford Puma, felina din Oltenia menită să cucerească Europa

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC INEDIT

Ford a dezvăluit în această dimineață noua mașina pe care o va produce la uzina din Craiova. Este vorba de Puma, un nou SUV de clasă mică. Aceasta este una dintre cele, dacă nu cea mai competitivă categorie de piață din Europa, așă că noul vehicul pe care americanii îl vor fabrica în România va avea o concurență puternică.

Ford Puma se laudă cu mai multe caracteristici care îl diferențiază de competitori. Mașina se laudă cu cel mai mare portbagaj din clasă – 456 de litri. De exemplu, o Dacia Sandero are 320 de litri, iar o Dacia Logan, 510 litri.

De asemenea, noua felină oltenească are o și inimă sofisticată. Vehiculul poate fi dotat cu un sistem de propulsie hibrid ușor (mild hybrid). Propulsorul pe benzină Ecoboost de 1,0 litri are alternatorul obișnit înlocuit cu un motor electric numit BISG (belt-driven integrated starter/generator), alimentat de un set de baterii litiu-ion de 48 de volți. La accelerații, motorul electric oferă un plus de putere celui pe benzină. De asemenea, sistemul recuperează energia de frânare și încarcă bateriile.

Puma, o felină din Oltenia cu inimă electrificată

Ford susține că asta înseamnă un consum redus și mai puține emisii poluante. Pentru motor 1,0 Ecoboost 125 CP, consumul mediu este de 5,4/100 km. Pentru varianta de 155 CP, consumul este 5.6 l/100 km, potrivit comunicatului Ford.

La interior iese în evidență ecranul digital de 12,3 inchi care înlocuiește complet cadranul de bord și tradiționalele ceasuri cu ac. De asemenea, Ford Puma se laudă și cu un sistem de pilot automat adaptiv. Sistemul urmărește mașina din față și păstrează automat o distanță sigură, poate frâna până la oprire și poate repune vehiculul în mișcare dacă oprirea a fost mai scurtă de 3 secunde. La prima vedere, pare gadgetul perfect pentru traficul bară la bară din oraș.

Pe lângă aspectele tehnice, Ford Puma iese în evidență și prin designul atractiv, care diferențiază mașina fabricată la Craiova de concurență. Farurile mari și grila trapezoidă se înscriu în noua variantă a limbajului de design Ford, lansat deja pe noile generații de Focus și Kuga.

Noul Ford Puma va fi lansat pe piață la finalul anului viitor. Mașina este produsă exclusiv la Craiova și va fi livrată în toată Europa. Prețurile nu au fost lansate încă anunțate.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
OFICIAL: Șerban Nicolae intră în cursa pentru șefia PSD
Șerban Nicolae a anunțat că și-a depus oficial candidatura pentru funcția de președinte al PSD. ...