APROAPE OFICIAL: Frans Timmermans, noul președinte al Comisiei Europene

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Socialistul olandez Frans Timmermans este favoritul pentru șefia Comisiei Europene. Dacă nu va exista o opoziție insurmontabilă din partea statelor din Est, actualul prim-vicepreședinte al Comisiei va fi ales în fruntea executivului european, a scris Reuters.

Numele lui Timmermans a apărut ca urmare a discuțiilor de la G20 dintre Franța, Spania, Olanda și Germania, au relatat diplomați europeni pentru Reuters. Dacă olandezul și „candidatul de vârf” al socialiștilor va fi confirmat în funcție, va fi o mare victorie pentru aripa centristă și liberală, care critică dominația germană de la Bruxelles.

Timmermans crede că STATELE NAȚIONALE cauzează probleme UE. Ceilalți eurocrați sunt de acord!

În ultimii 15 ani, toți șefii Comisiei Europene au fost din partea PPE – Juncker (5 ani) și Barroso (10 ani). Ultimul lider de stânga al executivului UE a fost italianul Romano Prodi.

CINE e Frans Timmermans

Frans Timmermans a făcut stagiul militar (1986-1987) la Serviciul de Informații și Securitate al Armatei Olandeze, unde a fost instruit ca interogator de prizonieri ruși. După armată, s-a dus la Ministerul olandez de Externe.

La 1 iulie 1990, a fost numit secretar adjunct al Ambasadei Olandei la Moscova. Frans Timmermans a rămas în capitala rusă timp de trei ani și a prins cea mai tulbure perioadă: prăbușirea Uniunii Sovietice. Cei familiarizați cu mediul de intelligence știu că posturile diplomatice sunt, adesea, doar acoperiri pentru misiuni de spionaj.

El este fruent în limbile lui materne, olandeză și limburgheză, dar și în engleză, franceză, germană, italiană și rusă!

Timmermans vrea să aducă EXTREMA STÂNGĂ la putere în UE!

Viitorul președinte al Comisiei Europene trebuie să obțină votul a 22 de state UE care reprezintă cel puțin 60% din populația UE. Patru țări din Est au scris deja că se vor opune unei candidaturi a lui Frans Timmermans.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
NERVOS CĂ PIERDE BUCUREŞTIUL / Rareş Bogdan acuză camarila din jurul lui Ludovic Orban
Rareș Bogdan  a scris extrem de acid duminică seară despre oamenii care l-au primit odată ...