Dăncilă a cerut revocarea directorului CNAIR. Întârzierea proiectelor de infrastructură, motivul!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC

Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să-l revoce din funcție de Narcis Neaga, director general al Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Șefa guvernului a făcut această solicitare după ce a primit raportul cu privire la stadiul proiectelor din infrastructură. Din document reiese că mai multe investiții cruciale sunt întârziate și că Narcis Neaga și echipa lui au dezinformat.

„premierul a solicitat explicații cu privire la întârzierile de proiectare și execuție pentru tronsoanele 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești, precum și la întârzierea lansării procedurii de execuție pentru tronsonul 4 al aceluiași proiect.

Totodată, șeful Executivului a cerut să-i fie prezentate explicații cu privire la faptul că nu a fost relansată procedura de licitație pentru execuția secțiunilor 3 și 4 din Drumul expres Pitești-Craiova, ca urmare a contestării procedurilor inițiale.

În același timp, prim-ministrul și-a exprimat ferm nemulțumirea legată de faptul că actuala conducere a Companiei Naționale pentru Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR ) a dezinformat în legătură cu stadiul lucrărilor pentru loturile 3 și 4 ale Autostrăzii Lugoj-Deja, asumate a fi finalizate la sfârșitul anului 2018.” a transmis Guvernul printr-un comunicat. 

Executivul nu mai permite întârzieri în ceea ce privește proiectele de infrastructură, se anunță în același comunicat.

Cererea de demitere a șefului CNAIR vine la scurt timp după vizita Vioricăi Dăncilă la sediul Renault din București. Este cunoscut faptul că firma franceză cere de ani de zile autostrada Pitești-Sibiu, ca să exporte mai repede mașinile produse la uzina Dacia. De asemenea, coincide și cu ieșirea publică a șefului Ford România, care a mers să verifice stadiul lucrărilor la drumul expres Pitești-Craiova și a constatat că nu se lucrează.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Care este candidatul cu cele mai mari ȘANSE de a fi ales pezidențiabil la Congresul din 3 august?
Congresul PSD pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale din toamnă va avea loc în 3 ...