Ciclonul aduce aer POLAR

Andrei Marcu ACTUALITATE Diverse Principal

Meteorologii încearcă să explice temperaturile anormale pentru luna lui cuptor. În zonele depresionare și de munte temperaturile coboară și sub 10 grade.

”Există un ciclon este responsabil de transportul aerului rece dinspre Polul Nord, un aer rece care va persista în Europa, în jumătatea de est, inclusiv în țara noastră,” a precizat meteorologul Romica Jurca în direct la România TV.

O ușoară creștere de temperatură o vom putea vedea de poimâine, susține meteoroloaga,  dar vorbim de temperaturi poate chiar sub gradul celor normale. Pot fi de asemenea și temperaturi peste media normală. Astăzi și mâine vorbim de maxime de 18-20 de grade prin nordul țării și prin depresiuni.

”Săptămâna se va încheia cu o vreme plăcută, răcoroasă spre normal. Săptămâna viitoare va începe tot cu o astfel de vreme. De altfel, ploile nu vor lipsi din peisaj”, a mai spus meteorologul Romica Jurca în direct la România TV.

”Temperatura apei mării a scăzut pentru că au fost intensificări ale vântului.”

Asta în condițiile în care în Grecia, temperaturile ajung la aproape 40 de grade. Peste țara din sudul Balcanilor s-a prăvălit aer cald saharian.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Milano cumpără autobuze electrice „a la Cluj”! Cea mai mare comandă din Europa!
Milano a anunțat că va cumpăra 250 de autobuze electrice, un contract estimat la aproape ...