JUDECĂTORII CCR au decis: #Referendumul lui IOHANNIS, degeaba

Marius Ghilezan Uncategorized

CCR a decis azi că amnistia pentru corupție nu poate fi interzisă, anunță Antena 3, astfel Constituția nu se poate modifica. Amintim că una din întrebările de la referendumul din 26 mai era „ Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”.

Potrivit sursei citate, judecătorii CCR au decis cu unanimitate de voturi faptul că modificarea articolului din Constituției cu privire la amnistia și grațierea faptelor de corupție încalcă limitele de revizuire ale Constituției. Judecătorii CCR au amintit de dreptul preşedintelui de a acorda graţierea individuală, care se dă în primul rând pentru motive umanitare, şi au adăugat că este greşit să i se interzică preşedintelui să graţieze un condamnat pentru motive ce ţin de viaţă şi sănătate.

Citeşte şi: Activiştii din magistratură vor să blocheze activitatea INSPECŢIEI JUDICIARE

Eliminarea amnistiei şi a graţierii colective/individuale pentru „fapte de corupţie” încalcă principiul egalităţii, garanţie a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, precum şi demnitatea umană, valoare supremă a statului român, motivează Curtea Constituţională (CCR) în decizia luată azi, prin care a respins propunerile de modificare a Constituţiei, atât cele ale PSD-ALDE, cât şi ale opoziţiei.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Tăriceanu îl DESFIINȚEAZĂ pe Iohannis după decizia CCR: Demisia! Imediat însemnând imediat!
Călin Popescu Tăriceanu a lansat un atac necruțător la adresa lui Klaus Iohannis, după ce ...