Președintele Hondurasului, acuzat de trafic de droguri!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL

Preşedintele Hondurasului, Juan Orlando Hernandez, a respins duminică acuzaţiile făcute într-un tribunal din Statele Unite privind implicarea sa în trafic de droguri, a scris Mediafax.

„Traficanţii de droguri încearcă să se răzbune pe singurul preşedinte care a făcut ce trebuie”, a declarat acesta în cadrul unei conferinţe de presă.

Postul american de limbă spaniolă Univision a prezentat un document de 44 de pagini, legal de procesul de trafic de droguri al lui Tony Hernandez, fratele președintelui. În acest material, despre Juan Hernandez se spune că a fost implicat în nereguli financiare, ceea ce liderul de la Tegucigalpa a respins, spunând că sunt minciunile unui traficant.

Juan Hernandez a fost ales în 2014 și a demarat campanii dure pentru scăderea numărului de crime, Honduras fiind în topul țărilor după omucideri. A luat la țintă cartelurile de droguri și găștile de stradă, fiind susținut de Statele Unite dar criticat de activiștii pentru drepturile omului.

În mai, un dosar înaintat unui tribunal din SUA a arătat că autoritățile americane l-au vizat pe Juan Hernandez într-o investigație pe trafic de droguri și spălate de bani care avea ca țintă pe fratele președintelui.

Tony Hernandez a fost arestat la Miami în noiembrie anul trecut. Un lider al unui cartel de droguri a spus la tribunal că Tony Hernandez a primit mită ca să spele banii rezultați din traficul de narcotice.

Mulți alți oameni influenți din Honduras, inclusiv oficiali guvernamentali, au fost anchetați în Manhattan pentru infracțiuni legate de droguri, a scris Reuters.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
DJ DIABLO, către sufletul Alexandrei: “Te iubim, oriunde ai fi!”
DJ Don Diablo le-a cerut celor peste 100.000 de tineri, prezenţi ieri la festivalul UNTOLD, ...