Hong Kong, în pragul unei revoluții anti-Beijing! COMUNIȘTII chinezi îi avertizează!

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL POLITIC

Autorităţile de la Beijing au lansat marţi un avertisment la adresa protestatarilor pro-democrație din Hong Kong, care ieri au paralizat orașul cu greve și mitinguri de stradă. Demonstranții au fost avertizați de partidul comunist că încercările lor de „a se juca cu focul nu vor face altceva decât să se întoarcă împotriva lor”, a scris Mediafax.

Departamentul pentru Afacerile Hong Kong-ului din cadrul Guvernului chinez a avertizat că protestatarii violenţi vor fi pedepsiţi, sugerând că aceştia pun la încercare răbdarea Beijingului după nouă săptămâni de proteste masive.

„Vrem să lansăm un avertisment la adresa acelor actori violenţi şi criminali, dar şi la adresa celor care se amestecă din culise în treburile interne, că orice încercare de a se juca cu focul nu va face altceva decât să se întoarcă împotriva lor. De asemenea, este doar o chestiune de timp până când aceştia vor fi pedepsiţi”, a declarat Yang Guang, purtătorul de cuvânt al Departamentului.

Autorităţile de la Beijing au mai avertizat că nimeni nu ar trebui să subestimeze determinarea Chinei de a implementa principiul „O ţară, două sisteme”.

Hong Kong-ul, care se bucură de o largă autonomie, este de mai multe săptămâni scena unor ample proteste provocate de un proiect de lege despre care criticii susţin că ar permite extrădarea dizidenţilor politici din Hong Kong pe teritoriul Chinei.

Pe 1 iulie, în ziua aniversării transferului de către Marea Britanie către China a suveranităţii asupra Hong Kong-ului, protestatarii au pătruns ilegal în sediul Parlamentului regional, pe care l-au devastat. Manifestanţii denunţă atitudinea premierului din Hong Kong, Carrie Lam, şi agresivitatea forţelor de ordine.

Mulți locuitori din Hong Kong încep să regrete Coroana Britanică iar steagul colonial a devenit un adevărat simbol al rezistenței.

Image result for hong kong british flag

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Un fost director INTERPOL se implică în cazul de la Caracal. Ce spune de Gheorghe Dincă?
Chestorul Paolo Sartori, fost director din INTERPOL pentru Europa de Est, care a petrecut 17 ...