Un fost director INTERPOL se implică în cazul de la Caracal. Ce spune de Gheorghe Dincă?

Valentin Borcea ACTUALITATE POLITIC SOCIAL

Chestorul Paolo Sartori, fost director din INTERPOL pentru Europa de Est, care a petrecut 17 ani în România, a vorbit la Digi24 despre cazul de la Caracal. El spune că Gheorghe Dincă, principalul suspect, nu se pliază pe profilul traficantului de persoane, în sensul că aceștia nu-și violează și omoară victimele, și că bărbatul nici nu se află în bazele de date din Italia, legat de vreo infracțiune.

„Eu m-am interesat un pic si referitor la acest caz am auzit colegii că nu sunt informații despre asta. Cel arestat pentru acest tragic eveniment a trăit în Italia, dar în baza noastră de date nu avem evidențe despre ce a făcut și din ce informații avem noi nu are legătură cu rețele de trafic de persoane. Din ce am citit eu, mi se pare că e o persoană… adică un traficant de persoane nu are intenția să omoare persoana traficată. Ei de obicei nu fac actele de violență fizică personală, de viol. Ei se ocupă doar de profit. Mie mi se pare ca asta este o persoană cu probleme mari din punct de vedere psihic”, a spus Paolo Sartori.

Întrebat dacă există polițiști implicați în rețele de crimă organizată, fostul director INTERPOL a fost mai evaziv.

„Corupția există peste tot în lume. Important e ca sistemul să fie săntos. Când sistemul de poliție, de parchet, dacă află că anumite persoane din sistem sunt implicate în corupție, important e să intervină” a transmis chestorul pentru Digi24. 

Paolo Sartori a spus totuși că au existat legături între crima organizată din România și Italia.

„În ultimele luni a fost și o condamnare în Italia pentru spălare de bani a patru italieni și un cetățean român. Erau implicați în gestionarea gropilor de gunoi. E doar ultimul exemplu. În aproximativ 17 ani în care am lucrat în România am aflat multe si am făcut foarte multe anchete împreună cu colegii români”, a spus fostul oficial Interpol. 

Cel mai probabil, el s-a referit la cazul gropii de gunoi Glina. Pileri Sergio, Pileri Giuseppe, Dombrovschi Victor, administratorii Ecorec, firma care se ocupă de groapa de gunoi Glina, au fost reținuți în baza unui mandat european într-un dosar de spălare de bani.

Autoritățile din România au deschis și dosar pentru infracțiunea de poluarea a apelor cu substanțe periculoase, dosarul nr. 2130/P/201. Dosarul, cu autori cunoscuți, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoriei Sector 1 București, privește autorizarea gropii de gunoi Glina la o distanță de 70 m de casele oamenilor.

Locuitorii de lângă groapa de gunoi au spus că au făcut numeroase sesizări, atât la ANAF, la Ministerul de Finanțe, la Fondul de Mediu, la Apele Române și în multe alte locuri pentru a aduce la cunoștința despre activitățile rețelei infracționale de la groapa de gunoi dar unele instituții nu au răspuns și nu au intervenit, a scris gazetadeștiri.ro

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
CUTREMUR pe scena politică! Tăriceanu și Ponta anunță o COALIȚIE!
Șoc pe scena politică din România, care ridică serioase semne de întrebare asupra guvernului. Călin ...