Regele Ferdinand și Regina Maria, pe cinci milioane de monede românești! Vor intra în circulație!

Valentin Borcea ACTUALITATE ECONOMIC POLITIC SOCIAL

Începând cu data de 27 august 2019 Banca Naţională a României va pune în circulație o monedă din alamă, cu tema Desăvârșirea Marii Uniri – Regele Ferdinand I Întregitorul.

Aversul monedei din alamă pentru circulație prezintă imagini ale primei vizite a regelui Ferdinand I și a reginei Maria în Transilvania unită cu Țara, respectiv la Oradea, în data de 23 mai 1919, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Reversul prezintă portretul regelui Ferdinand I și inscripțiile în arc de cerc ,,FERDINAND I” și ,,INTREGITORUL”.

Tirajul este de 5 milioane de exemplare, a transmis BNR printr-un comunicat. Pe lângă monedele de pe piață, BNR va lansa 50,000 de monede de alamă de 50 bani și 500 de monede de aur, cu valoare nominală de 500 de lei. Acestea vor fi aproape identice cu cele obișnuite

Vestea a fost salutată și de Casa Regală a României, care a amintit că Este pentru prima oară, după anul 1947, în care un suveran român apare pe moneda națională.

La finalul anului trecut, BNR a lansat și o ediție specială a bancnotei de 100 de lei cu portretele Suveranilor Tururor Românilor.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Peste 140.000 de români au cerut să rămână post-Brexit în Marea Britanie
Aproape un milion de cetățeni UE care trăiesc în Marea Britanie au primit drept de ...