Peste 140.000 de români au cerut să rămână post-Brexit în Marea Britanie

Valentin Borcea ACTUALITATE INTERNATIONAL SOCIAL

Aproape un milion de cetățeni UE care trăiesc în Marea Britanie au primit drept de rezidență post Brexit. Numărul reprezintă o treime din totalul europenilor care se află acum pe teritoriu britanic.

Dintre aceștia, 64% au primit „settled status”, adică se află în Regatul Unit de mai bine de cinci ani. Restul au primit „pre-settled status”, adică se află de mai puțin de cinci ani în țară și pot rămâne până când fac cinci ani, ca să primească „settled”.

Potrivit ministerului britanic de Interne (Home Office), autoritățile au primit peste un milion de cereri de la cetățeni UE care vor să rămână în Marea Britanie și după Brexit. Cele mai multe sunt de la polonezi (179.800), români (141.200) și italieni (121.600).

Oficialii britanici în îndeamnă pe europenii care vor să rămână să trăiască și să muncească la fel ca până acum în Marea Britanie să ceară drept de rezidență până la 31 decembrie 2020, în caz de Brexit fără acord, sau 30 iunie 2021, în cazul în care un acord de Brexit va fi aprobat.

Sistemul de înregistrare a fost lansat în martie iar întregul proces este electronic și gratuit.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a dat asigurări că țara va ieși din UE la 31 octombrie 2019, cu sau fără acord semnat privind divorțul de blocul comunitar.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Democrații vor să-l mai țină pe Klemm la București. Îl sabotează pe ambasadorul propus de Trump
Numirea lui Adrian Zuckerman, ambasadorul propus de Donald Trump pentru România, a fost blocată temporar. ...