LECŢIE DE DIVERSIUNE / Augustin LAZĂR iese la atac. Acuzele le transformă în acuzaţii

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE SOCIAL

După ce şi-a pierdut postul de procuror general, AUGUSTIN LAZĂR, a fost lăsat în pace o perioadă. Nu s-a mai exprimat în public, după ce s-a dovedit că în tinereţe a avut activitate de procuror comunist. Într-un amplu interviu acordat NEWSWEEK România îşi exprimă tranşant opiniile. El consideră că cei drepţi şi independenţi ar fi doar magistraţii obedienţi sistemului, iar ceilalţi carierişti şi conformişti. Deşi nu-i numeşte, fostul procuror comunist îi consideră pe Onea, Portocală, Lăncrănjan, drept profesionişti, iar pe ceilalţi un fel de poliţie politică.

În ultima vreme s-a constatat că inversarea rolurilor şi transformarea acuzelor în acuzaţii e o modă în registrul de propagandă.

“A fost încurajată formarea unei rețele de magistrați conformiști-carieriști, care să aplaude așa-zisele reforme și o jurisprudență „creativă“, de circumstanță”, este opinia lui Augustin Lazăr, exprimată în cadrul unui interviu cu reporterul NEWSWEEK. El se referă la organizaţiile profesionale ale magistraţilor, altele decât cele create de serviciile secrete.

“Totodată, s-a urmărit inhibarea conduitei magistraților profesioniști, independenți, cu profil moral și sentimentul datoriei profesionale dezvoltat.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRI INCENDIARE / AUGUSTIN LAZĂR a fost acoperit la Şcoala Securităţii de la BRAN

Pentru controlul conduitei liderilor vizibili ai corpului magistraților, a fost subvenționată și coordonată o rețea de monitorizare – un fel de poliție politică-, alcătuită din persoane dedicate, apropiate unor site-uri media cu producție subculturală, de scandal, inclusiv din oameni de cultură fără o minimă decență morală, la fel de interesați.

Acești indivizi au transformat magistrații independenți în ținte mediatice ale unor sistematice injurii grobiene, atacuri calomnioase, precum și ținte ale denunțurilor sistematice adresate Inspecției Judiciare și organelor de urmărire penală, ” mai spune fostul procuror, ieşit la luptă din liniştita pensie de peste 40.000 de lei. Ce nu ne spune e cine sponsorizează aşa zisa reţea de monitorizare. În realitate, asociaţiile fabricate şi liderii săi înregimentaţi trecând la astfel de acţiuni. Şi primesc bani din străinătate.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
COMISIA JURI / Rovana Plumb va fi reexaminată
Dintre cele şase propuneri de comisari europeni, doar Rovana Plumb (propusă de guvernul României)  și ...