Osemintele REGINEI ELENA, înhumate în Necropola Regilor de la Curtea de Argeş

Marius Ghilezan ACTUALITATE POLITIC Principal

Osemintele Reginei Mamă Elena au fost repatriate de la Laussanne, vineri, la ora 11, după 37 de ani de la moartea ei. O aeronavă militară a  aterizat vineri la ora 11:00 pe Aeroportul Internațional Otopeni. Ludovic Orban şi Viorica Dăncilă au adus omagiile Suveranei care a fost alături de fiul ei Regele Mihai în cele mai grele momente ale vieţii.

La aeroport a urmat un ceremonial militar și religios, la care au participat Majestatea Sa Margareta și membri ai Familiei Regale, reprezentanți ai instituțiilor Statului, ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Armatei României, ai Corpului Diplomatic și ai altor confesiuni și religii din România.

Citeşte şi: DAN BARNA, pe loc repaus. Secu te ridică, Secu te doboară

Biserica Ortodoxă Română a fost reprezentată de Mitropoliții Nifon și Iosif, alături de Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul. Ierarhii au oficiat o slujbă de pomenire pentru Regina Elena.

La ora 11:45, cortegiul funerar a plecat de la Aeroportul Internațional Otopeni spre Palatul Elisabeta. Sicriul este depus, la ora redactării articolului, în Sala Regilor de la Palatul Elisabeta. Patriarhul DANIEL a oficiat o scurtă slujbă religioasă. Prea Fericitul s-a întreţinut cu Majestatea Sa Margareta şi cu Principele Radu.

Regina Elena s-a reîntors în Palatul pe care l-a părăsit în urmă cu 71 de ani, fără a şti că nu se va mai întoarce niciodată.

Trenul va încetini în Titu, Chitila, Găeşti, Topoloveni, Piteşti

În intervalul orar 12.45 – 16.00, cortegiul funerar se va deplasa cu TRENUL REGAL până la Curtea de Argeș, pe ruta Chitila (ora 13.00), Titu (ora 13.45), Găești (ora 14.10), Topoloveni (ora 14.40), prin centrul municipiului Pitești (intrare în oraș la ora 15.05) și prin centrul municipiului Curtea de Argeș (intrare în oraș la ora 16.00). Cortegiul FUNERAR nu se va opri de-a lungul călătoriei, dar va încetini viteza în localități.

Sicriul cu steagul regal va fi transportat pe cale feroviară. Trenul va încetini în toate gările: de la Chitila,

Sicriul Reginei Elena va fi depus în Catedrala istorică Episcopală și Regală vineri, 18 octombrie 2019, la ora 16:45. Începând cu ora 17:15, publicul se va putea închina și reculege la catafalc.

Regina Elena a decedat în exil pe 29 noiembrie 1982, fiind înmormântată în cimitirul Boix-de-Vaud din Lausanne.

Se va odihni pe veci alături de ilustra sa familie care a făurit istoria modernă a României.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
N-a plecat cu REGINA ELENA / INCREDIBILA poveste a Sfântul VLADIMIR GHIKA, rămas în ţară
Cel ce avea să devină Sfântul VLADIMIR GHIKA era preot la Biserica franceză în ianuarie ...