CUM nu se ajunge la alegeri anticipate. La asta nimeni nu s-ar fi gândit!

Alina Maria Bogdan ACTUALITATE POLITIC

Constituţia României prevede că pentru ajungerea la alegeri anticipate, două propuneri de prim ministru, DIFERITE, trebuie să fie respinse de Parlament, conform analizei făcute de un constituţionalist celebru.

Fostul președinte al Curții Constituționale, Augustin Zegrenea, a declarat, la Realitatea TV, că președintele Klaus Iohannis poate să-l propună de câte ori dorește pe Ludovic Orban ca premier și poate să pice de fiecare dată, că asta nu va declanșa procedura alegerilor anticipate.

Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, a explicat la Realitatea TV în ce condiții poate președintele Klaus Iohannis să ceară dizolvarea Parlamentului.

Citeşte şi: Barna, terminat ! Coldea i-a stabilit înlocuitorul. Vezi cine REAPARE pe turnantă!

„Președintele poate să facă aceeași propunere și a doua oară, dar, dacă și a doua oară pică aceeași propunere, nu poate trece la dizolvarea Parlamentului. Nu se declanșează procedura de dizolvare a Parlamentului.

Din cum este redactată Constituția, rezultă clar că trebuie să fie o altă propunere, acolo se vorbește de două propuneri succesive. Or, două propuneri succesive nu presupun că este vorba de aceeași persoană. Să fie limpede!

Poate să îl propună de câte ori dorește și poate să pice de 5 ori, dar asta nu declanșează procedura alegerilor anticipate. Ca să ajungem la alegerile anticipate, trebuie să fie două propuneri diferite”, a spus Augustin Zegrean, la Realitatea TV.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
PSD – mutare surpriză. CUM mai racolează 200 de primari şi adună voturile rezerviştilor din armată
PSD va înghiţi prin fuziune UNPR, partid care are aproape 200 de primari şi mii ...