BBC / De ce produsele „Made in Italy” au un asemenea succes?

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC INTERNATIONAL Principal

Made in Italy – 6,8 MILIARDE de euro în zece luni

„Made in Italy ”este unul dintre cele mai puternice brand-name-uri din lume. Are o reputaţie de meşteşugari şi de designeri de o înaltă calitate. Astfel ca inima industriei de lux să bată doar în Italia. Ţara din cizmă este de departe și cel mai mare exportator de articole din PIELE din Europa, vânzând anul acesta, în primele zece luni, de 6,8 miliarde de euro. Doar Franța se mai apropie de liderul mondial al design-ului şi marochinăriei de lux. Industria din Italia este în plină expansiune: din 2017 până în 2018, exporturile de produse de PIELE  au crescut cu 10,3%. Iar majoritatea sunt genți, care reprezintă peste 60% din exporturile produselor din piele finită.

Şi marea industrie a MAROCHINĂRIEI italiene se confruntă cu criza forţei de muncă

În plină expansiune a industriei modei şi a cererilor de pe piaţa globală, Italia se confruntă cu criza forţei de muncă, notează BBC. Forța de muncă din Italia îmbătrânește și ea. „Noile generaţii nu sunt interesate de învăţarea meşteşugului de la părinţi şi de la bunicii lor,” mai spune comentatorul de modă de la New York Times.

„Marea provocare a artizanilor brandurilor de lux este cum să convingă tinerii să lucreze în acest domeniu şi să renunţe la operaţiunile pe computere”, mai spune sursa locală.

La baza tuturor acestor provocări, desigur, se află realitatea economică a artizanatului: fabricarea GENŢILOR de MÂNĂ este mult mai laborioasă și mai scumpă decât cele produse într-o fabrică. Chiar și Braccialini admite că unele dintre aceste presiuni afectează producţia. În epoca globalizării şi a industrializării cei mari preiau micile afaceri şi povestea merge mai departe.

 

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Jumătate dintre miniştrii GUVERNULUI ORBAN au studii de securitate
Peste jumătate dintre membrii Guvernului Orban au studii în domeniul securității și apărării naționale ori ...