REVIN TAXELE / S-a dus baba cu colacii. Vezi ce păţeşti cu noua maşină!

Andrei Marcu ACTUALITATE ECONOMIC SOCIAL

Premierul Ludovic Orban spune că susţine introducerea unei taxe pentru autoturismele aflate la prima înmatriculare, taxă care ar trebui să ţin cont de cât de poluant este autovehiculul. Orban adăugă că nu se va introduce taxa decât atunci când se va ajunge la o soluţie agreată de Comisia Europeană, transmite news.ro. Conform aceleaşi surse, premierul a spus că decizia va fi luată doar după consultări cu reprezentanţii Comisiei Europene.

Guvernul GRINDEANU a anulat-o de la 1 februarie 2017,  iar toţi cei care plătiseră o suma la înmatricularea autovehiculelor urmau să-şi primească banii înapoi de la stat.

Citeşte şi: SORIN FRUNZĂVERDE, o nouă victimă a DNA

Pe 9 septembrie 2019, Ministerul Finanţelor Publice (MFP), prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscalî (ANAF), anunţa că a restituit taxe auto tuturor contribuabililor romani care au depus documentatii complete. Astfel, începând din 2017 până în prezent, ANAF a restituit taxe auto în valoare totala de 6,16 miliarde de lei, pentru 1,91 de milioane de cereri depuse si aprobate.

Ministrul Mediului, Costel Alexe se plânge că din bugetul de 2,4 miliarde de lei al ministerului de resort, 1,8 miliarde de lei au plecat către restituirea taxei auto.

Întreaga tevatură cu TAXA DE PRIMĂ ÎNMATRICULARE a început în urma unui proces intentat de un cetăţean din Slobozia ANAF-ului. Era prin 2009. Prin sentința civilă nr. 1894F/11.10.2010 a Tribunalului Ialomița a fost admisă acțiunea formulată de reclamantul PN în contradictoriu cu pârâta ADMINISTRAȚIA FINANȚELOR PUBLICE SLOBOZIA, aceasta din urmă fiind obligată să restituie reclamantului suma de 3344,16 lei, achitată cu titlu de taxă de primă înmatriculare și dobânda legală calculată potrivit art. 124 din OG nr. 92/2003 la data plății efective; pârâta a fost obligată totodată să achite reclamantului suma de 39 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Viorica Dăncilă, anunţ SURPRIZĂ pentru Adina VĂLEAN, propunerea lui ORBAN pentru funcţia de comisar European
Europarlamentarul Adina Vălean este propunerea guvernului Orban pentru funcţia de comisar European, după ce popularii ...