“Copiii nu aparţin părinţilor” / Scandal enorm în Spania, în urma declaraţiilor ministrei progresiste a învăţământului

Andrei Marcu ACTUALITATE INEDIT INTERNATIONAL OPINIE

După ce ministrul învăţământului din Spania, social democrata Isabel Celáa, a afirmat că „nu trebuie să ne obişnuim cu ideea că fiii şi ficele aparţin părinților lor,” ca o reacţie a conservatorilor din Murcia de a permite părinţilor să retragă şcolarii de la orele de educaţie sexuală, mai multe asociaţii evanghelice au luat atitudine:„familiile au dreptul să educe copiii conform convingerilor lor.”

Ministrul Educației creează o furtună socio-politică spunând că „copiii nu aparțin părinților lor”.

Trei organizații evanghelice se alătură dezbaterii despre atelierele LGBT din școlile de stat, potrivit evangelicalfocus.com.

Problema educației sexuale în școlile de stat s-a aflat în centrul unei furtuni politice lungi, care a început după ce ministrul Educației, Isabel Celáa, a declarat într-o conferință de presă că „nimeni nu ar trebui să comită greșeala de a crede că copiii aparțin părinților lor”.

Citeşte şi: Primul caz de coronavirus, vindecat în Filipine

În prima apariție publică după confirmarea noului guvern, social-democrata Celáa a anunțat că guvernul central spaniol va aduce Regiunea Murcia (sud-estul Spaniei) în instanțe, după ce guvernul regional a permis părinților să decidă dacă copiii lor vor putea să participe la discuțiile și alte activități speciale care ar putea intra în coliziune cu părerile lor morale și etice. Aceste clase includ educație sexuală și ateliere pe probleme LGBT, susținute de vorbitori străini.

În septembrie, guvernul regional din Murcia a anunțat că „familiile vor fi contactate cu informații detaliate (…) furnizate taților și mamelor la începutul anului școlar, astfel încât să își poată exprima acordul sau dezacordul cu participarea copiilor lor la astfel de activități ”.

MINISTRUL EGUALITĂŢII de şanse: „PĂRINȚI HOMOFOBI”

Pe fondul discuţiilor despre noile programe educaţionale, noua ministră a Egalității de Şanse, Irene Montero, din partidul de stânga Podemos (un fel de USR românesc), a adăugat că măsura adoptată în Murcia este o formă de „cenzură și sexism.” A mai adăugat: „copiii părinților homofobi au același drept ca toți ceilalți copii să fie educați în cultura iubirii faţă de oricine”.

Partidele politice ale opoziției (Partidul Popular Conservator și extrema-dreapta Vox, care conduc împreună guvernul regional din Murcia), au denunțat noua poziţie guvernamentală drept un „atac împotriva libertății”, un efort de „îndoctrinare a copiilor noștri” în ideologia LGBT.

ALIANȚĂ EVANGELICĂ: „DOGME IDEOLOGICE, PREZENTATE CA ADEVĂRURI ABSOLUTE”

Cel puţin trei organisme reprezentative evanghelice, de rituri diferite, au reacționat la controversele zilelelor trecute. Alianța Evanghelică Spaniolă (AEE) a denunțat noile dogme ideologice care impun adevăruri absolute, creând un fel de „religie laică”.

În fotografie, Isabel Celáa, ministrul care a stârnit controverse.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Chinezii s-au întors la muncă / CORONAVIRSUL se răspândeşte mai uşor
Aproape 100 de oameni AU MURIT ieri din cauza coronavirusului din China, dar muncitorii încep ...