Măşti cu ştuţ / Guvernul plăteşte de patru ori preţul de la Bricodepot

Andrei Marcu Uncategorized

Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate – O.N.A.C., subordonat Ministerului de finanţe, urmează să cumpere prin achiziţie directă 1.750.000 de măşti FFP2 cu preţul de 56.019.250 de lei, de la firma Romwine Coffe SRL, înfiinţată, atenţie, 14.03.2019, conform datelor de la Registrul Comerţului.

Asociat unic e Cristian Maria.

Preţul unei măşti e de 32 de lei, în condiţiile în care pe site-ul Bricodepot.ro, aceaşi mască cu ştuţ, e 7,90 de lei, cu tot cu TVA.

Guvernul Orban dă astfel, prin încredinţare directă, 11,5 milioane de euro unei firme care comercializează băuturi şi ţigări, înfiinţată doar anul trecut.

Alte măşti, aceleaşi chipuri

BSG Business Select SRL, firma lui Robert Ionescu, fostul președinte al Agenției de Compensare pentru Achiziții de Tehnică Specială, numit de Emil Boc în funcţie, va aduce milionul de măşti cu tirul din Turcia. Numai că măştile lui sunt cele obişnuite, nu cele cu ştuţ, la preţul de 2,00 lei plus TVA. Firma sa aduce aceste produse, alături de 30.000 de  combinezoane din Turcia, pentru că are relaţii, spun surse din domeniu. Asta în condiţiile în care, în luna ianuarie 2020, preţul unei astfel de măşti era de 0,50 de lei în farmacii, cu tot cu adausul comercial.

Citeşte şi: Semnează petiţia pentru susţinerea producţiei naţionale de medicamente!

O.N.A.C. a fost înfiinţat în 2018. El a fost gândit ca organ de specialitate al administrației publice centrale, urmând a fi înființat drept o unitate de achiziții centralizate în cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

Prin intermediul acestei noi instituții, autoritățile contractante, instituții centrale sau organisme din subordinea acestora sunt obligate să achiziționeze bunuri și/sau servicii în sistem centralizat, respectând proceduri prestabilite.

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Maria Grapini trage semnalul de alarmă: IMM-urile vor muri
Mediul de afaceri, în special IMM-urile sunt grav afectate de măsurile luate în starea de ...