Margaret Atwood: Acum nu trăim într-o distopie

Andrei Marcu ACTUALITATE INEDIT SOCIAL

Celebra scriitoare canadiană de romane distopice, Margaret Atwood, susţine că acum nu asistăm la un univers descris în cărţile sale, pentru că nu a fost ceva programat de vreo putere. Încercând să explice comportamentul distructiv al unor semeni, precum şi atitudinea unor politicieni care vorbesc în paradigma războiului, ea a încercat să explice fenomenul.

“Când există o epidemie de panică, oamenii vor să dea vina pe ceva, pentru că dacă găseşti ceva pe care să îl învinovăţeşti, poţi elimina ameninţarea. În timpul Ciumei Negre, oamenii au învinuit bolnavii de lepră, care au mers din oraş în oraş, ţiganii, pentru că şi ei se deplasau, evreii, pentru motivele obişnuite, şi vrăjitoarele. Deci, dacă poţi distruge toţi aceşti oameni, poate nu vei mai avea ciumă. Cred că întotdeauna impulsul este să arzi ceva. Cel puţin, acum nu ard oameni încă,” a mai spus Atwood.

Citeşte şi: Zilierul român aduce cultivatorului german de sparanghel un profit uriaş. Vezi cât !

Distopia e acea lume neverosibilă impusă discreţionar de către o autoritate. Cartea ei “Povestea slujitoarei,” în care religia a impus femeilor o anumită conduită socială şi de viaţă, s-a vândut în milioane de exemplare.

Loading...
loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Check Also
Un zilier român a fost testat pozitiv la Innsbruck
Unul dintre cei 142 de zilieri români, sosiţi pe aeroport la Innsbruck cu un zbor organizat și ...