Un zilier român a fost testat pozitiv la Innsbruck

Marius Ghilezan ACTUALITATE INTERNATIONAL Principal SOCIAL

Unul dintre cei 142 de zilieri români, sosiţi pe aeroport la Innsbruck cu un zbor organizat și plătit de legumicultorii din Tirol și Carintia, a fost testat pozitiv pentru Coronavirus, scrie presa austriacă.

Din România a plecat cu un certificat medical că ar fi apt de muncă şi e sănătos în ceea ce priveşte infecţia cu SARS CoV-2. După testarea făcută la aterizare, bărbatul a ieșit pozitiv. Autoritățile au decis să pună în carantină obligatorie și alte persoane care au stat în preajma bărbatului, în avion.

Românul, în vârstă de 46 de ani, care nu prezenta niciun simptom, a fost imediat izolat și dus într-o altă cazare pe care compania a plătit-o. 19 contacte apropiate au fost identificate de autoritatea sanitară și puse imediat în carantină. Acestea sunt persoanele care au fost așezate în avion pe același rând de scaune, precum și două rânduri în față și în spate și persoana cu care pacientul a călătorit de la aeroportul din România. Astfel, cele 19 persoane trebuie să fie puse în carantină obligatorie timp de două săptămâni.

Citeşte şi: COVID-19/ Un tratament revoluţionar. ACUM şi în România

Autoritățile sanitare au comunicat că au fost testate toate cele 142 de persoane și că  există un total de 141 rezultate negative și un rezultat pozitiv. Cu toate acestea testele vor fi repetate pentru ca restul de 122 de muncitori să poată începe munca.

“Urăm sănătate compatriotului român de 46 de ani, care a aterizat miercuri la Innsbruck pentru a merge la muncă sezonieră în Tirol și a fost diagnosticat COVID-19 pozitiv. Asociația îngrijitoarelor românce din Austria pledează în continuare public pentru dreptul tuturor românilor de a se deplasa neîngrădit la muncă în SEE, dacă-și doresc aceasta. La fel și pentru îngrijitoarele care vor să revină în țară. Atragem încă odată atenția asupra riscurilor de sănătate legate de deplasarea la muncă până la găsirea vaccinului împotriva COVID-19. În timp ce până la apariția vaccinului va mai dura, PflegeHELP speră că se va găsi repede un medicament împotriva bâlbâielii legislative, la vremuri de pericol pentru toți.

Îngrijitoarele noastre sunt derutate de felul în care se tot modifică normele de carantina în România…, odată la trei zile? Româncele au dreptul să știe și să priceapă în ce condiții pot pleca și se pot reîntoarce în România. PflegeHELP speră că ezitările guvernanților privind condițiile de carantina să ia sfârșit după Sfintele Sărbători și recomandă proprilor membrii să consulte zilnic comunicatele asociației”, ne-a declarat dr. Alex Todericiu, purtător de cuvând al asociației Phlegehelp din Austria, www.pflegehelp.at.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
România va avea un deficit URIAŞ. Vezi cine spune!
Deficitul financiar al României va fi mai mare decât cel prognozat de guvern, apreciază una ...