Dobânda la dobânda ratelor bancare s-ar putea să cadă în Parlament

Marius Ghilezan ACTUALITATE ECONOMIC Principal SOCIAL

Astăzi în comisiile de buget finanţe ale Parlamentului s-au adoptat mai multe amendamente la Ordonanţele Guvernului. Printre cele mai importante sunt:

> eliminarea dobânzii la dobândă pentru toate tipurile de credit;

> posibilitatea ca şi restanţierii – care sunt cei mai vulnerabili – să beneficieze de amânarea ratelor;

> extinderea măsurilor de amânarea a ratelor la creditele bancare şi pentru firmele ale căror venituri s-au diminuat cu 15% din cauza crizei (nu cu 25% aşa cum prevăzuse Guvernul PNL);

> posibilitatea amânării ratelor, cu până la 18 luni, pentru producătorii agricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta din cauza secetei;

> extinderea, până la 25 octombrie, a termenului de plată pentru impozitului pe profit;

acordarea unei bonificaţii de 10% tuturor firmelor care achită la scadenţele normale impozitul de profit (corectând discriminarea făcută de PNL), anunţă Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD.

Citeşte şi: Rareş Bogdan: “Ce a făcut STREINU-CERCEL la Matei Balș nu diferă de ce este la Viena”

”Mâine, cele două proiecte vor intra la votul final. Solicit PNL o minimă decenţă, de a nu-şi contesta la Curtea Constituţională proiectele de lege care aprobă ordonanţele emise de propriul guvern. Nu serveşte nimănui blocarea politică a unor prevederi legale de maximă importanţă şi ajutor pentru români şi pentru economia ţării”, a mai scris Ciolacu.

PNL a atacat la Curtea Constituţională a României (CCR) două legi promovate de PSD şi adoptate, în 3 aprilie, de Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională. Este vorba despre Legea pentru suspendarea rambursării creditelor şi Legea pentru acordarea unor facilităţi pentru contribuabilii operatori economici pe teritoriul României, pe care liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, le consideră ”neserioase, amatoriste şi populiste”.

 

Loading...

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

sexyvideoshd.net
bokep-indo.me cam brunette in stockings.

Check Also
Judecătorii “sub drapel” vor DOSARE PENALE pentru Arafat şi Streinu-Cercel
Fapt fără precedent în istoria situaţiilor de urgenţă. Forumul Judecătorilor din România (FJR) şi Iniţiativa ...